Fredrik Lübbe fra Ålesund er Leicaentusiast på sin hals.Til og med en Leicatatovering har han fått seg!

Annonse
1914 1070×150

Fredrik var 16 år og fotograferte med Canon speilreflekskamera da hans tidligere svigerfar som var den som vekket fotointeressen hos Fredrik sa at skulle han virkelig få kjenne foto lidenskapen så burde han anskaffe seg et Leica kamera.

Den gang var det jo i kameraer med film i. Årene gikk og enda var det kun en liten hobby og fotografen i Fredrik var enda ikke vekket helt opp.

Ulykke og kjøp av drømmekameraet

Så skjedde det noe som snudde opp ned på dette.

-I september 2009 var jeg med i ei båtulykke og brakk ryggen og ble innlagt på sykehus med mørke prognoser!! Når jeg endelig kom meg hjem i sykeseng og måtte ligge nesten hele døgnet i min egen stue bestemte jeg meg for å kjøpe drømme kameraet, en LEICA M8.2 med objektiv.

– Jeg fikk det i hus og satte det på hylla slik at jeg kunne se på det og drømme om den dagen jeg skulle jeg komme meg ut av sykesengen og ut på fototur.

Forelskelse ved første klikk

Når dagen endelig kom og jeg tok mitt første bilde så var jeg forelsket! Ja det føltes ut som sommerfugler danset i magen forteller Fredrik Lübbe entusiastisk.

– Leica er et håndlaget smykke av et kamera,helt manuelt ikke noe innstillinger ingen autofokus kun jeg og Leicaen 100%

Og det følte jeg når jeg fanget øyeblikka. Mine motiv min stil!!

Nå har han oppgradert til flaggskipa.

– Leica en M(240) og en M-P(240) der står det kun fast objektiv 50mm og 35mm er ikke noe zoom objektiver hos Leica M

Det positive med å ikke ha zoom objektiv er at jeg må gå mer for å fange motive og det er bra for å holde formen ler han.

Bilder i Leica Meet bok og Vouge Magazine

– Det bildet der det ligger to kameraer oppå en bok og bilder, er ei Leica Meet bok som kom ut i 2014 og det er 100 bilder som kom inn i den, blant 7800 fotografer verden over. Må si at jeg er stolt ja!

Fredrik har også fått antatt 89 bilder hos Vogue Magazin.

– Det vil si at jeg sender inn bilder til Vogue og så sitter det personer tilknyttet Vogue og bedømmer bildene. Er man heldig så blir de antatt og får dermed Vogue logo portefølje hos Vogue.

Og hvis jeg er så heldig å få noen av bilda i trykk blir det som å vinne i Lotto.

Jeg har en drøm om det innrømmer Fredrik,samtidlig som han poengterer at det å jobbe med mennesker foran kameraet er det han liker best.

Vi byr på en smakebit av Lubbes bilder her, men flere kan du se på denne siden

Annonse
Indre Bane 1070×240