Utbyggerne vil gjerne la ungdom få muligheten til å påvirke fremtidas Ålesund.

Annonse
1914 Banner 1070×240

Elever fra Fagerlia og Ålesund VGS fikk i dag komme med innspill til hvordan den nye byskolen, uteområdet og sørsida skal bli ved å delta i en gründer-konkurranse.

Totalt 75 elever fra Fagerlia og Ålesund Videregående Skole samlet seg i dag i Bystyresalen for å utføre «gründerkamp». Dette gikk ut på at elevene fikk et oppdrag hvor de i grupper skulle foreslå en bygningsplan til den nye videregående skolen i Ålesund og på slutten av dagen presentere ideene.

Vil inkludere alle

Det var en gruppe fra Fagerlia VGS som ble kåret som vinnere av juryen og fikk en pengepremie i tillegg til at forslaget deres vil få en spesiell opperksomhet fra kommunenes byutviklere.

– Idéen vår var å lage noe attraktivt for ungdom som også hadde kultur i sentrum, forklarer Ingunn Hatlehol Andreassen.

(saken fortsetter under bildet)

Gruppen foreslo en skole og kulturskole i samme bygg med noe av det vi likte best; utescene på taket. I tillegg skulle det være en bro over sundet og andre ting som hører til skolen.

– Inspirasjonen til broen kommer fra Islands brygge i København, men resten kom vi på selv, sier Ingunn.

– Vår teori er at ungdommen, og da spesielt kulturell ungdom, vil lokke flere til byen ved å skape liv og røre, sier Lars Kvam Karbø.

Viktig at de unge får si sitt

– Vi syns det er fint å få muligheten til å ta del i det som skjer i byen, og spesielt med tanke på at det i stor grad gjelder elever, tror vi det er viktig å få input fra de unge og høre hva de mener, sier Lars.

Gruppen skal senere på et møte og fremføre idéen på nytt for utbyggerne, og det vil da være mulighet for at elevene kan påvirke hvordan resultatet blir.

Annonse
Indre Bane 1070×240