Her får du den fulle oversikten over Sommerfesten på Giske 4. juli

Annonse
Leserinnlegg/ytringer

Åpningstider for Sommerfesten på Giske: Portene åpner lørdag 4. juli kl 11.00. Siste konsert er planlagt slutt kl 00.00, og da tømmes festivalområdet fortløpende. Momentuim har sendt oss en oversikt over det meste som berører festivalen.

Artistene finner du nederst i saken

Aldersgrense og alkohol: Det er ingen aldersgrense på Sommerfesten på Giske.

Det er alkoholservering fra kl 16.00, og denne kontrolleres gjennom et skjenkebåndsystem. For å få skjenkebånd må man være over 18 år, og kunne fremvise gyldig legitmasjon.

Overdragelse av skjenkebånd til mindreårige, langing, og benyttelse av falsk legitimasjon, medfører utestengelse fra festivalen og politianmeldelse.

Spleisefest

Sommerfesten er en annerledes festival: en spleisefest og du velger selv hvor mye du vil bidra med. Hvis en ønsker så kan en forhåndsspleise via Momentium- nettsidene. Det går også an å spleise ved inngang med kort eller kontanter. Det er frivillig hvor mye eller om man vi spleise, men vi oppfordrer alle til å bidra. Alle som spleiser får det legendariske spleiseklistermerket vårt med bilde av den rosa kua Pinku med påskriften «Jeg har spleiset».

Betalingsmåter

På festivalområdet vil det selges mat og drikke fra flere steder. I barer kan man benytte kort og kontant, mens man i matbodene må benytte matbonger, som selges på egen bong-stand. For de som har smarttelefon, så anbefales det å laste ned appen ”Tikkio”. Der kan du kjøpe alle produkter festivalen tilbyr, direkte på telefonen din. Du får da en QR-kode som scannes ved salgspunktet.

Barneaktiviteter

Inne på festivalområdet vil det være et flott, gammeldags tivoli med blant annet pariserhjul, karusell, blikkbokskasting, håndbakbord, lirekasse, lykkehjul, eselhale, kulespill, epleskyting, salg av popcorn, sukkerspinn og mye mere. Havlandet vil være på plass med berørelsesbasseng med spennende dyr og planter fra havet. Det blir også konsert med The Main Level og Isac Elliot.

Barneaktivitetene vil være i gang fra kl 11:00-16:00

Sommerfesten på Giske arrangeres ved Øygardshamna på Giske. Mer utfyllende informasjon om festivalområdet ser du i kartet

Handikap

Det er veldig viktig for oss at Sommerfesten på Giske er for alle, og spesielt opp mot funksjonshemmede prøver vi hvert år å bli bedre i tilretteleggelsen for at de skal få en fin festivalopplevelse.

Ledsagerbevis:

 • Ledsagerbevis er akseptert.

Parkering:

 • Det er mulig å kjøre helt frem til området for å sette av passasjerer og for å parkere. Gyldig HC-parkeringstillatelse må fremvises.

Toalett:

 • HC-toalett er plassert på det ordinære toalettområdet rett ved hovedinngangen, men på avgrenset område slik at det ikke kan brukes av andre. Ta kontakt med servicepersonell i området, eller se etter skilting.

Forflytning på området:

 • Sommerfesten på Giske arrangeres delvis på et jorde, og der er det følgelig relativt ulendt terreng, og det kan være utfordrende for rullestolbrukere og forflytte seg. Nytt av året er at vi har laget en rampe som går fra parkeringsplassen for rullestolbrukere, og ned mot et fint område ved hovedscenen.

Annen informasjon:

 • Røde Kors er tilgjengelig på området dersom det er behov for helsepersonell.

TRANSPORT

Sommerfesten på Giske har et tett samarbeid med Nettbuss og de legger opp til et omfattende tilbud for våre publikummere, slik at man enkelt og raskt skal kunne ta seg til og fra Giske.

Nettbuss setter opp egne ruter, som går til/fra rundkjøringen på Giske.

Mat

For at festivalopplevelsen skal bli komplett, er det viktig at man har et godt og variert mattilbud på området. I 2014 er dette tilbudet bedre enn noen gang, og vi tilbyr blant annet:

 • * Judiths fiskesuppe (landets beste og kortreist fra byggefeltet på Giske)
 • * Sushi (lokale råvarer tilberedt av en av Norges beste sushikokker)
 • * Jambalaya (fra Louisiana til Giske)
 • * Taco
 • * Pastasalat
 • * Pizza
 • * Frukt og grønt
 • * Svele (Sunnmørsfavoritten)

Og sist men ikke minst skal Tore Aspås fra Ekebergrestauranten fyre opp den nydelige smoker-grillen sin, og servere saftige festival-burgere laget fra bunn:

* Hamburger

* Fiskeburger

* Pulled pork

Vi har også kiosksalg, med brus, is, snacks og mye annet, samt nykvernet kaffe fra lokal samarbeidspartner.

Sommerfesten satser også i år som tidligere på egen merchandise, og vi vil påstå at den i år er finere enn noen gang. Du finner merch’en ved egen stand inne i hallen.

Ta med kake til kakebordet

Tradisjonen tro vil det også i år være et stort sunnmørsk kakebord under Sommerfesten på Giske. Vi oppforderer alle til å bake kake og ta med til et felles kakebord!

Hvert år dukker bakekyndige og matglade festivalgjengere opp med hjemmebakte kaker som deles med andre festivalgjengere. I god peace, love & understanding-ånd blir kakene satt frem på et felles kakebord og alle som vil får smake på godbitene. Vi setter enormt stor pris på denne tradisjonen og vi håper at flest mulig baker sin egen favorittkake og tar med denne til kakebordet.

Det blir offisiell åpning av kakebordet kl. 14:00 og kaker kan innleveres på festivalområdet fra kl 11:00 lørdag 4. juli.

NYTTIGE FESTIVALTIPS

 • Noen ting du burde huske å ha med på festival
  • Solkrem
  • Godt fottøy
  • Regntøy
  • Genser/jakke til kvelden
  • Bankkort/kontanter
  • Godt humør
 • Som tidligere, er det lov å ha med barnemat inn på festivalområdet. Vegetarmat og glutenfrie alternativer er til salgs i matbodene våre.
 • Følgende gjenstander er ikke tillatt på festivalområdet. Dette kontrolleres ved innslipp:
  • All former for væske, inkludert alkohol og hårspray.
  • Kniver, skrutrekkere, hammere, annet verktøy eller våpen og våpenreplika. Dette inkluderer selvforsvars- og sikkerhetsartikler
  • Spraybokser, sprittusjer, maling eller lignende. Alle pyrotekniske effekter, fyrverkeri, kinaputter eller lignende
  • Stoler, bord, benker og annet campingutstyr som er over bakkenivå
  • Store flagg, bannere eller lignende
  • Paraplyer, parasoller og selfie-stang.
  • Klær/dekor som kan utgjøre en fare for publikum, som halsbånd med lange spisse pigger
  • Profesjonelt kamerautstyr, speilrefleks og annet kamerautstyr med større linser eller der linsa kan byttes ut. Alt dedikert video og/eller lydopptaksutstyr
  • Amatørradioer og annet avansert sambandsutstyr som kan sende radiosignaler
  • Alle former for narkotiske stoffer, utenom medisiner utstedt i korrekt persons navn
  • Større mengder mat (se over for untak)
  • Dyr
 • Listen er ikke å anse som komplett. Andre gjenstander kan også bli omfattet. Politiet varsles i alle tilfeller der materiell/gjenstander/substanser som ikke er lov i henhold til norsk lovgivning påtreffes.
 • Sjekk i tillegg Norsk konsertarrangørers festivalvettregler: http://www.festivalvettreglene.no/festivalvett.php

Vel møtt til Sommerfesten på Giske lørdag 4. juli!

Artistene

Isac Elliot

Isac Elliot kom som en kule inn på norsk radio våren 2013. Med singlen «New Way Home», produsert av norske Rykkinfella, sang den finske 13-åringen seg inn i norske pikehjerter og føyk oppover streaminglistene.

Truls

Låtskrivertalentet, melodimakeren, musikeren og vokalisten Truls Heggero avgjorde i 2012 å sette punktum for Lukestar, bandet hvor han og hans bandkamerater skapte indierockperler gjennom flere år.

Siden ryktene begynte å gå for omtrent to år siden om sjangerflørt og soloprosjekt, har mye hendt. Han har spilt et stort antall konserter over hele landet og han har sluppet et kritikerrost debutalbum som inneholder storhittene “Out Of Yourself” og “The Next”.

Aurora Aksnes

Etter stor suksess som såkalt ”vinner” av by:Larm med 6’ere for konsertene av både Dagbladet og VG, til ekstrem radiolisting, TV opptredener og tung turnéring av sommerfestivalene så vel som enorm interesse fra utlandet, er nå alt klart for 2015..

Aurora slipper album på Decca/Universal (verden), Glass Note (USA) og Petrolium (Norge) til sommeren og kommer stort sett til å holde seg utenlands i hele 2015. Hun blir likevel tilgjengelig for noen få utvalgte sommerfestivaler her hjemme i Norge og Giske er ett av stedene hun velger å besøke.

Elsa & Emilie

De to 18-åringene fra Haugesund kommer til Sommerfesten på Giske lørdag 4. juli. Elsa & Emilie har spilt sammen siden de var 13 år og artister som First Aid Kit, Susanne Sundfør og Emmylou Harris trekkes gjerne frem når duoens musikk skal beskrives.

Noen år og mange spillejobber etter oppstarten kom de i fjor høst ut med sitt debutalbum «Endless Optimism» .

Fra albumet har singlene Run, Another Day og tittellåten Endless Optimism rukket å bli listet på Nrk P3, jentene har spilt på Vg-lista på Rådhusplassen i Oslo, Lindmo, P3 Christine og ByLarm for å nevne noen få.

The Fjords

The Fjords har bygd seg en musikalsk farkost av indiepop, electronica og et cinematisk lydlandskap, og fører lytteren gjennom gåtefulle farvann hvor understrømmer av lengsel avskjæres av dramatiske fjellhøye erkjennelser. Drømmeaktige historier blir akkompagnert av klokkeklare gitartoner, stødige synther og bass i en mektig elektronisk postproduksjon. Alt bundet sammen av nær og ektefølt vokal.

The Fjords ble en snakkis i norsk musikkmiljø i 2014, etter overbevisende konserter på blant annet Trondheim Calling, Pstereo og Sørveiv; P3-listing og oppmerksomhet fra presse og musikkblogger i Europa. Ved årsslutt ble The Fjords valgt ut og presentert gjennom Spotify´s «Spotlight 2015», hvor de velger ut et knippe artister de har troen på det kommende året. WiMP hadde på sin side singelen «Polaris Breach» på sin «Topp 100 låter i 2014»-liste.

Comet Kids

Comet Kid har oppnådd svært mye på den korte tiden de har holdt på. Allerede siden debutplaten ”Roots” ble utgitt i januar 2014, har bandet rukket å bli en stor konsertattraksjon langt utover hovedstadens grenser. Folkrocken de serverer fra scenen er en god blanding av melankolske, soulpregede låter og upbeat, dansbar gladpop – og treffer et bredt publikum.

Shaun Bartlett

Shaun Bartlett er en sjeldent sterk formidler og artist, for tiden aktuell med sitt tredje soloalbum ”Green Means Walk Red Means Run”, innspilt i Ocean Sound Recordings på Giske. Hans finurlige popmusikk og tekster er en god miks av melankoli og leken optimisme, og låtene hans vokser mer og mer for hver lytting.

Sweden

Bandet ikke landet sweden lengter tilbake til 90-tallet da de lånte pappas bil og dro til Svinesund for å kjøpe lösgodis og sigaretter. Til dagene de hørte på Popsicle og drømte om å komme inn på SoWhat! Nå har de pakket nittitallsnostalgien i catchy og umiddelbare popmelodier med en god dose melankoli på toppen. Men ikke tro at det blir klissete av den grunn. sweden får deg til å synge ukontrollert med på refrengene du ikke helt kan, til å dele ut overivrige «man hugs» til naboen i baren og til å endelig ville plukke opp skateboardet igjen.

Kjernen i sweden er Christian Spro (The Dogs,Doopy, Beezewax, Palermo) og Fredrik Gretland (The Cumshots, Tennessee Beats, Datsun), og sammen med et påheng av kompiser har de laget et album med fengende låter, store refrenger og følelsen av å henge ut med kompiser på andre siden av grensa. Det er som om Andreas Mattsson skulle ringt på og spurt om du vil være med på pub, som om Brainpool skulle spille gig på den lokale klubben, og som at Starmarket nettopp har gitt ut skive.

The Main Level

Merk deg navnet først som sist: for The Main Level kan fort bli Norges neste musikalske “utenlandseksport”. For det fremadstormende bandet bestående av Laurent (20), Sander (18) og Alex (20) er så absolutt i vinden om dagen.

Gjennom sin fengende popmusikk har The Main Level opparbeidet seg en stadig voksende fanskare både her hjemme, men også internasjonalt. Er du blant bandets ivrige fans, så er du antagelig en av mange “Mainers” der ute.

Guttene kan fortelle at de har en stor fanbase i Brasil og Sør-Amerika, og at de også er på god vei til å bli “big in Japan”. På hjemmebane i Norge får de også jentene til å hyle. Det vil nok publikum høre mye av under bandets opptreden på Giske.

Carnival Kids

I vinter sparket Carnival Kids så hardt ifra på by:larm at bransjenorge gikk i kø for å signere bandet. I dag er Norges mest lovende rockeband signet på gigantiske Warner Music og klare for Sommerfesten på Giske. Bandet, som i følge seg selv, etter noe intern diskusjon, spiller rock&roll med innflytelse fra både punk og hardcore, har en travel festivalsommer foran seg og vi er glade for at de tar turen innom Giske på turnéen sin. Med livekonserten fra by:larm friskt i minne, er det med store forventninger vi i Momentium ser frem til bandets Giske-konsert. Her snakker vi om et rockeband som matcher Honningbarna og Kvelertak live.

Ole & Silje Huleboer

Denne nydelige duoen har de siste årene laget fine kjærlighetsskjøre låter, med Ole Øvstedal (Spirits Of The Dead, Euroboys m.fl.) som låtskriver og gitarist og Silje Huleboer på vokal.

De har gjort noen flotte oppvarmingsjobber for artister som Amason, Marissa Nadler, The Staves og Lætitia Sadier for å nevne noen. Ole & Silje Huleboer – som befinner seg et sted mellom pop og bossa – har nettopp vært i Ocean Sound Recordings på Giske og spilt inn nye låter, som etter planen kommer ut som et debutalbum innen kort tid.

Det kan også nevnes at duoen fylte osloklubben The Crossroad Club til randen da de covret Joni Mitchell’s “Blue”-album, mye takket være vokalist Silje’s stemme, som faktisk er sterk nok til å bære en slik (umulig) oppgave.

Amanda Tenfjord

Amanda har på kort tid gjort seg bemerket som en utrolig talentfull og karismatisk ung artist. Med sin vakre stemme og særegne låtteft har hun etablert seg som en artist det stilles store forventninger til i tiden som kommer. Sammen med bla. artister som Highasakite, Ine Hoem og Mikhael Paskalev kan Amanda Tenfjord kalle seg vinner av Musikkprisen.

Kelvin

Den drivende og uttrykksfulle musikken til KELVIN har allerede fått mye oppmerksomhet fra den norske musikkbransjen. Med sine særegne låter svever de gjennom ulike musikalske universer og lander rett i publikums hjerter. Det er her musikken hører hjemme.

Kristiansandsbandet KELVIN, med sulaværingen Brynjar Blomvik, har et kunstnerisk mangfold av musikere fra hele Norge og det har gjort musikken til en smeltegryte av forskjellige musikalske inspirasjonskilder. Samtidig leverer de et gjennomarrangert stykke kunst som gir et varig inntrykk, med fengende refreng og vakre, drivende melodier.

Lissie m/Taretausene

Når Lissie besøker Sommerfesten på Giske lørdag 4. juli får hun solid hjelp fra lokale krefter. Under Sommerfesten opptrer hun sammen med Taretausene på scenen og vi vil få oppleve en nedstrippet og skarp konsert som det blir lenge til man ser igjen.

Det siste albumet «Back To Forever» inkluderte hitsinglene “Shameless” og “Further Away (Romance Police)».

Team Me

Team Me startet opprinnelig som ei skute uten mannskap, kun med en ensom kaptein i låtskriver Marius Drogsås Hagen. Nå har mannskapet mønstret på.

Det gikk bare to år fra den tilfeldige debutkonserten på Urørtfinalen 2010 til Team Me vant Spellemannsprisen for årets popalbum med den kritikerroste debutplata ”To The Treetops!” og var blitt Norges mest populære indieband.

Oslo Ess

Oslo Ess har tatt karrieremessige sjumilssteg siden de gav ut sin første plate i 2011, og i løpet av fjoråret befestet de sin posisjon som et av landets mest ettertraktede rockeband med kritikerrost fjerdeplate, heftig radiorotasjon og plakatdominans på de største festivalene her til lands.

Oslo Ess kom i februar 2014 ut med sitt tredje studioalbum «Alle Hjerter Deler Seg» som gikk rett til topps på VG-lista, samt høstet terningkast seks i samme avis. Platen er innspillt i Ocean Sound Recordings på Giske og det er en stor glede å ønske gjengen tilbake til Giske lødrag 4. juli

Jaa9 & OnklP

Høsten 2013 slapp Jaa9&OnklP sitt siste studioalbum “Diskoteket Er Stengt”. Albumet høstet mange lovord og ble nominert til Spellemann i kategorien “Urban”. OnklP har også hatt stor suksess med bandet OnklP & De Fjerne Slektingene.

Anne Of The North

Med debutsingelen «Sway» har Anna Of The North skapt bølger over hele verden.

Musikkpresse som NME, Pigeons and Planes, NYLON og flere andre har lagt sin elsk på jenta fra nord, og med hundretusenvis av avspillinger kan man trygt også si at musikkfans har gjort det samme.

The Chainsmokers-remixen av «Sway» fikk over 1 million streams på under to uker, og både denne og originalversjonen av låta fortsetter å øke i popularitet.

Siri Nilsen

Siri Nilsens tredjealbum Skyggebokser har mottatt strålende anmeldelser over hele landet. De to singlene «Jeg lover» og «Passasjer» har vært listet på flere norske radiokanaler. Siri Nilsen tar med seg fullt band, og publikum kan forvente Siri i et nytt musikalsk landskap.

Etter å ha solgt ut Rockefeller tre ganger i 2014 og etter et omfangsrikt år er Siri Nilsen nå klar for å trollbinde publikumet over hele landet og vi ønsker henne velkommen til Giske.

Honningbarna

Fra et opprørsk ungdomsperspektiv stapper de låtene sine med skarpe og treffsikre skjenneprekener om det uforståelige voksensamfunnet. De setter fingeren på vestlig dobbeltmoral, statslederes feighet, de rike og mektiges løgn og bedrag, bekvemmelighetsapatiet, profitørers svikefulle krigføring og mye mer. Og de leverer det med en energi og raseri som kun sinte tenåringer kan.

Daniel Kvammen

26 år gamle Daniel Kvammen vokste opp på Geilo, et tettsted med 2363 innbyggere, som er mest kjent for årlige innrykk av skiturister og det faktum at togstasjonen markerer at man er omtrent midtveis på Bergensbanen.

Med debutplata ”Fremad i alle retninga” viser Kvammen at hverken alder eller hjemsted trenger å være en hindring når man skal sette til verks for å lage en imponerende helstøpt og emosjonelt ladet debutskive. Førstesingelen ”Du fortenar ein som meg” satte tonen med like deler ungdommelig driv og bråmodent tekstinnhold, og ble A-listet på NRK P3. Singelen ”Daue fugla” ble B-listet på NRK P1.

Oscar Danielson

Den svenske visesangeren og forfatteren Oscar Danielson slapp albumet «Lovesongs» i november til strålende kritikker. Danielson skriver underfundige, fine og morsomme låter, og er av mange regnet som Sveriges beste tekstforfatter. NRKs Finn Bjelke har uttalt at Oscar bør være på blå resept, og vi er hjertens enige i det!

Eva & The Heartmaker

Eva & The Heartmaker har for lengst etablert seg som en av Norges mest fremragende og suksessrike pop-grupper og har en egen evne til å produsere hits som få andre. Med en imponerende mengde konserter på nakken er det ingen tvil om at Eva & The Heartmaker er et meget ettertraktet live band, og de er begeistret for å gi seg i kast med et nytt og spennende kapittel av karrieren i 2015.

Nora Konstanse

Singer/songwriteren Nora Konstanse skaper alternativ folk-pop-rock med tekster både på engelsk og helgelandsdialekt. Musikken er sterkt inspirert av den nordnorske naturen og livet i nord. Hun forteller store historier med små ord og går sine egne veier i et musikklandskap fylt med toner inspirert av artister som Ane Brun og Moddi, samtidig som hun også henter inspirasjon fra norsk visetradisjon.

Jenny Moe

Jenny Moe med sitt sju mann sterke band er klare for å fylle Giske med heftig etterlengtet pop fra sitt debutalbum “Mon Capitaine”!

Brumunddølen, som i fjor slapp Norges første crowdfundede musikkvideo, innspilt i Dubai, har tidligere testet ut materialet sitt på både Kaizers-fans og Klubbøya. Live er Jenny en av få artister som faktisk har talent for prat mellom låtene, publikum blir med humor og dype betraktninger varmt invitert inn i hennes univers. Men enda mer slående er formidlingsevnen av musikken.

Sudan Dudan

Sudan Dudan har fått anmelderne til å trille frem seksere på terningene.

Den spellemanssnominerte duoen består av Marit Karlberg (vokal og langeleik) og Anders Erik Røine (vokal, gitar og munnharpe) utgjør Sudan Dudan, et samarbeid de starta i 2003. Med utgangspunkt i slåttemusikk, har de tøyd rammene for norsk folkemusikk. De platedebuterte i 2006 og i 2010 kom oppfølgeren, som het Kari og Ola. 4.okt 2013 kom duoens tredje kritikerroste CD, ”Inntil i dag” produsert av Odd Nordstoga. Sudan Dudan fra Valdres setter nye standarder for bruk av sang og strengeinstrumenter, samt arrangementer som minner om musikk langt utenfor de nordiske tradisjonene.

Drusar

Fra Førde kommer kompromissløs, brautande boogierock på dialekt, nemlig Drusar. Gitarene henger lavt som et vestlandsk skydekke, takket være dårlig kroppsholdning, ekstra lange gitarreimer og bred beinstilling.

Annonse
Indre Bane ny februar 2022