Møre og Romsdal Fiskarlag blir nedringt av folk på jakt etter jobb.

Annonse
Gardane langs Storfjorden

Fiskere fra Norge og store deler av verden ringer, sender epost, eller møter opp på kontoret til Møre og Romsdal Fiskarlag for å få seg arbeid som fisker.

– Senest denne uken dukket det to menn fra Grønland opp på kontoret å

Rådgiver Janita Arhaug

spurte om arbeid på fiskebåt. Det forteller rådgiver

ved Møre og Romsdal Fiskarlag, Janita Arhaug.

Driver ikke arbeidsformidling

Pågangen ble så stor at fiskerlaget måtte lage en veiledning til jobbsøkerne og la den ut på hjemmesiden.

– Vi driver ikke arbeidsformidling, men pågangen ble så stor at vi gjorde dette for å hjelpe de som vil bli fiskere. Til og med NAV sendte folk til oss en periode før vi fikk stoppet det.

Fra flere deler av verden

Mange kom også langveis fra for å søke jobb gjennom fiskerlaget. – Jeg har har folk på kontoret mitt fra Spania, Italia, Sverige, Polen og Hellas, som jeg kommer på i farten. De googler «jobb fiskebåt» og da kommer vår side høyt opp på trefflisten.

Googler jobb

Årsaken til det er at Arhaug har skrevet mange artikler gjennom prosjektet «Sett sjøbein». Det er bransjens informasjonskampanje for å styrke sjømatnæringens konkurranseevne, ved å jobbe for å øke rekrutteringen til og heve kompetansen i næringen.

Skaffer mange jobb

Fiskerlaget har laget en veiledning og forslått telefonnummer til noen lokale rederier som kan kontaktes, samt at de beskriver lovpålagte krav til fiskere som sikkerhetsopplæring for fiskere og sjømannslegeordningen.

– Det vet jeg har gitt resultater. En spanjol som dukket opp på kontoret mitt før jul sendte meg nylig en konfekteske etter at han fikk seg fast jobb, og de to fra Grønland er allerede i kontakt med et rederi om jobb, avslutter Arhaug.

For ordens skyld finner du veiledningen her

Annonse
Indre Bane ny februar 2022