Geir Bjørndal Srisoi snudde helseproblemer til noe positivt og begynte med fotografering da han ble sykemeldt
Nå er den 47 år gamle familiefaren som er bosatt på Skåthaugen i lære hos fotograf Karl Otto Kristiansen og er kommet langt etter sykemeldingsperioden i 2007 som vekket fotointeressen for alvor.
Mange husker kanskje Geir som en av deltakerne i realityserien «Et lite stykke Thailand» der vi fulgte ulike par som fant kjærligheten i nettopp Thailand
– Jeg begynte selv å bli skikkelig interessert i foto i året 2007. Da var jeg sykemeldt etter hjerteinfarkt og ryggoperasjoner. Samtidlig reiste jeg til Thailand og fikk oppleve masse spennende motiver. Jeg hadde med meg ett vanlig pocketkamera og knipset i vei. Når jeg siden kom hjem oppdaget jeg at kvaliteten var så som så.
Skuffet over kvaliteten på egne bilder fra Thailand
Alle de vakre fargene og motivene jeg hadde opplevd ble ikke gjengitt til forventningene og jeg ble rett og slett litt skuffa! Så da var det å oppgradere til speilrefleks, i første omgang et greit nybegynnerkamera, et Sony A 55.
I 2010 gikk turen atter en gang til Thailand og som den lykkelige eier av den nye Sony speilrefleksen håpet jeg at det denne gangen ville bli bedre bilder fra turen og at motivene ville bli gjengitt mer likt opplevelsen jeg hadde av dem da jeg så dem med mine egne øyner når jeg var der tilstede i fysisk forstand.
Men heller ikke den gangen var jeg videre fornøyd med bildene mine og tenkte da som de fleste at det måtte være noe i veien med kameraet. Derfor ble det enda en ny oppgradering på kamerafronten, til en ny og bedre Sony-modell; Sony A77, men heller ikke nå klarte jeg å bli fornøyd med bildene som jeg tok. Kameraet var bla. med på en ny Thailandstur, i 2012.
Lærefilmer om fototeknikk og utprøving i praksis
– Jeg fikk omtrent en Aha-opplevelse og innså at det ikke var kameraet men han fyren bak kameraet som var problemet, sier han selvironisk og flirer litt. Verktøyet jeg trengte var YouTube og jeg begynte å søke på fototeknikker for deretter å gå rett ut å prøve de ut i praksis.
Samtidig har jeg gått mindre kurs innen fotoredigering, og deltatt på offentlige helgebaserte kurs. Totalen blir til slutt viktig å ha med i videre utvikling. Det er til syvende og sist ikke alltid kameraet det kommer an på.
Så nå ser jeg så mange motiver i løpet av en dag, at det er nesten plagsomt. En periode bodde jeg omtrent på Alnes for å prøve ut teknikker og kona pleide å spøke med at det vel ikke kan være en eneste stein der ute nå som jeg ikke har trådd på eller fotografert forteller han godmodig.
Lidenskap for landskapfotografering
Og det er landskaps og -naturfoto som er hovedlidenskapen innrømmer han, selv om han har mest tro på at det er reklamefoto, gjerne innen møbel- og skipsindustrien som etterhvert kan hjelpe til å gi penger i kassa.
På hjemmesiden til Geir kan man lese at Landskap er det han har satt opp som nummer1 på lista over motiv han har fotografert, etterfulgt av kreativt foto på andre plass, nordlys på 4.plass og til sist akt på 5. plass
– Jeg er også hyret inn som fotograf for Tall Ships Race, sammen med et par andre fotografer. Og det går mye i studio-fotografering nå i læreperioden min hos Karl Otto Kristiansen.
Ønsker ferdig utdannelse
God lærdom å ta med fremover for fembarnsfaren som etterhvert har avansert mye på utstyrsfronten siden den spede begynnelsen i 2007. Nå er han blant annet lykkelig eier av et Nikon 800 E som er et sterkt høyoppløselig proffkamera og har dessuten et Hasselblad i hus også, som har ny utsalgspris på nesten 400.000 kroner,en sum han imidlertid forsikrer at ikke han har betalt, da det er brukt.
– Året 2015 håper jeg skal bli vendepunktet i livet mitt, og at jeg i starten på 2016 kan kalle meg en ordentlig fotograf med et papir i handa som bevis avslutter den sympatiske fotografen og innrømmer at dette er hans siste forsøk på å unngå å bli uføretrygdet.
Her kan du se noen av landskapsbildene til Geir som ligger ute på Facebook-siden hans :