Overrasket og glad vinner

Annonse
Olav 1070×150

Ikke uventet var det popalibiet som stakk av med årets musikkpris. Atten år gamle Amanda Georgiadis Tenfjord har en vakker stemme og en sterk låt som altså gikk rett hjem hos både publikum og dommerpanel.

Døråpner

– Jeg er VELDIG overrasket og glad! Dette åpner mange dører og jeg er kjempetakknemmelig for alle som har stemt og delt. Det var utrolig gøy er Amandas kommentarer til Maxlokal like ettter seieren.

Ellers var rockebandet Ahead of the Curve fra Ålesund en sterk kandidat med bra sceneopptreden, dyktig instrumenttraktering og trofaste fanskare. Den tredje av superfinalistene, den electronica- inspirerte duoen Marre feat. URO. leverte også en god og fengende låt men virket kanskje litt uferdige i sin sceneopptreden.

Forøvrig var en av kveldens overraskelser at alle de tre finalistene fikk gratis studiotid i studioet Ocean Sound Recordings på Giske, noe som sikkert var et greit «plaster på såret» også for de to finalistene som ikke stakk av med seieren.

Høyt nivå og ulike artister

Karen Synnes, Sparebanken Møres representant fra juryen forteller at det var en liten splittelse i juryen men at de aller fleste var enige.

– Jeg synes likevel det var vanskelig for det var et veldig høyt nivå og med tre totalt ulike artister. Amanda Tenfjord tror jeg vant fordi hun har en fantastisk og unik stemme, samtidlig er det utrolig imponerende hva hun har fått til i så ung alder sier Synnes.

Vinnerlåten til årets Musikkpris ble skrevet i fjor og «Run» er den første låten jeg har skrevet selv forteller Amanda, som nå altså har sikret seg både studiotid, platekontrakt, profesjonell veiledning og fremtidige sceneopptredner.

– Musikken min er inspirert av dagligdagse ting, ulike kulturer og personlige opplevelser foteller den sympatiske vinneren.

Annonse
Indre Bane 1070×240