Ambisjoner om første plass

0

I helgen 11. og 12. januar arrangeres Sunnmøre Open. Med deltakelse fra 22 klubber og 93 skyttere så blir dette et av de største bueskytter arrangementet på Sunnmøre. Blant disse deltar Vigra Bueskytterklubb, hvor flere utøvere er forventet gode plasseringer i sine klasser. 

Annonse

Arrangementet består av deltakere helt ned i 8 års alderen som skyter ved 12 meters distanse. Norgeseliten vil kjempe på 70 meters distanse om plass til internasjonale Mesterskap og OL deltakelse.

Det er i eliteklassen nordisk mester, Sander Roth, konkurrerer. Han kommer fra Vigra Bueskyttere og har vært aktiv siden 2012. Roth konkurrerer i gruppen R1, hvor han har ambisjoner om å bli en av de beste. Dette er klassen for de som er mest avansert.

– Jeg går alltid inn i en konkurranse med ambisjoner om å bli best. Dette året vil jeg møte noen svært sterke konkurrenter. Kommer jeg til finalen kommer det til å bli en av de tøffeste finalene jeg har vært i.

Det er likevel ikke bare finalen som teller i helgens arrangement. I innledende skyting vil utøverne samle poeng, noe som tillater at man kvalifiserer seg videre til andre mesterskap om man scorer høyt nok.

– Har jeg en god dag vil det klaffe. Jeg er inne i en god periode og håper å nå uttakskravet på 650 poeng, med en slik poengsum kan jeg kvalifisere meg til Senior EM.

Fra Vigra Bueskyttere kommer også Ida Blindheimsvik som skal konkurrere i gruppen R2. Dette er klassen kalt «Masse» som er klassen under R1.

Sunnmøre Open arrangeres i Sparebanken Møre Arena med gratis inngang og diverse aktiviteter som vil foregå parallelt med konkurransene. Det vil blant annet være en 3D bane tilgjengelig for publikum å prøveskyte med pil og bue.

Annonse
DEL