Balansekunst, lek med vann og lokale artister skal lokke deg til Ørsta.

Annonse
Se TV direkte

Lørdag starter den 11. naturfestivalen i Ørsta/Volda. I år er tibudet større enn noen gang før.

Nytt i år er musikalsk workshop for barn, med fokus på vannet sitt kretsløp. Gjennom kreativ musikalsk lek, sang og dans skal barna sammen med kurslederene Øystein Dahle Egset og Ruth Olina Lødemel lage en framvisning der tema er elementet vann.

Balansekunstner

Eskil Rønningsbakken er i år med for fjerde gang under Naturfestivalen. Som tidligere år holder han akrobatikk-kurs for barn, og som han gjorde i fjor skal han også under denne festivalen balansere på fjellformasjonen Bladet i Molladalen.

Naturfestivalen starter førstkommende lørdag, som vanlig i Vikegata i Ørsta. I år skal åpningen markerest med trehjulsykkel løp og premier deles ut for best kostyme og sykkel.

– I år er det ellevte gang Naturfestivalen blir arrangert. Med tiden har det etablert seg faste poster som folk forventer er med på programmet, sier festivalsjef Siri Dahl.

Fra motbakkeløp til gardsbesøk

Naturfestivalen har også tilbud som gjør at toppturentusiastar får testet grensene sine, barn og ungdom får prøve spennende aktiviteter, og de som vil rusle en tur på gamle stier i godt lag kan gjøre det.

Her er klatreføringer, toppturer, familieturer, sykkelturer, båtturer, fiske, museumsbesøk, gardsbesøk, kulturvandringer m.m. For de som ønsker å konkurrere blir det som vanlig motbakkeløpet Saudehornet rett opp.

– Det er helt klart mest folk fra Ørsta og Volda som deltar på Naturfestivalen. Også på aktivitetene vi har hatt i ytre strøk, er det flest deltakere fra Ørsta og Volda. Vi ønsker og jobber mot å være en festival for et større område, men har nok ikke funne fasiten enda. Det sier festivalsjef Siri Dahl, til Sunnmørsposten.

Konsertene

Fredag 25. juli

– Somarljomkonsert i Ørsta kyrkje. Arrangør: Sommarljom
– ”Natur-rock” på Rust. Arrangør: Rust Club & Scene
– Konsert på Kaihuset i Ørsta. Arrangør Kaihuset

26 juli
– Sommarkonsert med Norges Musikkorpsforbund.
– Somarljomkonsert i Ørsta kunsthus.

27 juli
– Familiekveld med konsert på Volda Bygdetun.

29 Juli
– Konsert med Børre Lødemel og omvisning på Mylnå i Volda.

30 Juli
– Konsert med Stig Ulv.

Her kan du se hele programmet for – Naturfestivalen

Annonse
Indre Bane 1070×240