En overføring av Tsjajkovskij`s Juleeventyr med Nasjonalballetten, vises søndag 21.desember på Ørsta Kino.

Annonse
Leserinnlegg/ytringer

Nøtteknekkeren er klassisk ballettmagi med Tsjajkovskij`s smittende musikk. Dette er Nasjonalballettens juleeventyr.

Historien starter i familien Stahlbaums hjem idet juletreet blir tent og store og små festgjester strømmer inn. Blant gjestene er den mystiske herr Drosselmeyer, som gir lille-Clara en nøtteknekker formet som en soldat. Det ser ut som en helt vanlig leke, men så, om natta, begynner mystiske og magiske ting å skje.

Drømmereise

Etter familiens juleselskap legger Clara ut på en drømmereise. Sammen med Nøtteknekkerprinsen besøker hun fjerne steder som Snødronningen og Blomsterfeens land, og opplever dans fra alle verdenshjørner. Her er små og store ballerinaer, fargerike kostymer og storslagne scenebilder.

Hele Nasjonalballetten er med, og blant de12 danserene som alternerer i hovedrollene som Sukkerfeen og Nøtteknekkerprinsen finner vi Clair Constant, Chihiro Nomura, Yolanda Correa, Dirk Weyershausen, Philip Currell og Yoel Carreño.

Rollen som Clara blir blant annet danset av Grete Sofie Borud Nybakken og Cina Espejord.

For første gang får Aurora Stray-Pedersen (11) og Ine Marie Esbensen (11) prøve seg i rollen som lille-Clara, mens August Bjerkan Holtstangen (13) og Mathias Philip Møller Tannæs (11) alternerer i rollen som broren Fritz.

I tillegg danser 90 ballettskoleelever alt frå snøballer og mus til søtsaker, marsipan, nisser, festgjester og tjenestejenter.

Nasjonalballetten sin nøtteknekker er koreografert av Dinna Bjørn og blir danset for 18. år på rad. Tsjajkovskij sin musikk spilles av Operaorkestret under ledelse av Alexander Walker og Terje Boye Hansen.

Koreografi: Dinna Bjørn
Musikk: Peter Tsjajkovskij
Scenografi:
Nadine Baylis og Minna Wallenius
Kostymer: Nadine Baylis
Lysdesign: John B. Read
1. akt basert på original design av Tim Hunter
Dansere fra Nasjonalballetten og Ballettskolen Operaorkestret

Musikalsk ledelse: Alexander Walker,
Terje Boye Hansen Barnekoret

Annonse
Indre Bane ny februar 2022