Har du drømt om å seile over Nordsjøen? I sommer har du sjansen til å bli medseiler på et skip som blant annet skal innom Ålesund.

Annonse
Se TV direkte

Mellom 2. juli til 4. august arrangeres årets The Tall Ships Races. Da kan du melde deg på som medseiler, det vil si at du får mulighet til å oppleve det daglige livet på en båt og være med å jobbe på båten under reisen som går fra Irland til Ålesund, og videre til Kristiansand og Danmark.

Vil utdanne ungdomer

Arrangørenene har som et mål å at halvparten av mannskapet skal være medseilere, og håper at opp mot 50 personer skal bli med. Tall Ships Races har også et sammarbeid med både «Sail Training Ålesund» og «S/Y Wyvern av Aalesund».

– Organisasjoner er veldedig og vi vil utdanne ungdommer til å kunne seile, samtidig som de vil få en personlig utfordring, sier informasjonssjef i Ålesund Kommune, Anne Bente Skjellum.

I følge nettsidene til Tall Ships Races, er målet å få ungdom mellom 15-25 år til å møtes gjennom seiltrening på tvers av nasjonalitet, religion og hudfarge, og Skjellum sier de står på for å rekrutere ungdommer.

– Vi har allerede vært på Akademiet Videregående Skole i Ålesund, og skal besøke flere skoler i løpet av tiden fremover, sier hun.

Blir tre dager i Ålesund

Det vil bli brukt to skuter som også er tilrettelagt for funksjonshemmede. Hele seilasen starter i Belfast i Irland, torsdag 2. juli. Avreisen videre er søndag 5. juli, og det vil bli kappløp til Ålesund.

I Ålesund vil arrangementet vare fra 15-18. juli, og skipene vil videre seile «Cruise-in-Company», en avslappende reise ned til Kristiansand hvor båtene vil være rundt 25. juli. 28. juli drar båtene videre med enda et kappløp, der strekningen blir Kristiansand til Aalborg i Danmark. Aalborg blir siste stoppested på arrangementet, og fra 1. august til 4. august vil hele arrangementet avsluttes der.

Årets rute fra Belfast i Irland, til Ålesund, videre til Kristiansand og til slutt Aalborg i Danmark.

Kunne du tenke deg å delta, kan du registrere en søknad på hjemmesidene deres her senest 16. februar 2015.

Annonse
Indre Bane ny februar 2022