Har du drømt om å seile over Nordsjøen? I sommer har du sjansen til å bli medseiler på et skip som blant annet skal innom Ålesund.

Annonse
1914 1070×150

Mellom 2. juli til 4. august arrangeres årets The Tall Ships Races. Da kan du melde deg på som medseiler, det vil si at du får mulighet til å oppleve det daglige livet på en båt og være med å jobbe på båten under reisen som går fra Irland til Ålesund, og videre til Kristiansand og Danmark.

Vil utdanne ungdomer

Arrangørenene har som et mål å at halvparten av mannskapet skal være medseilere, og håper at opp mot 50 personer skal bli med. Tall Ships Races har også et sammarbeid med både «Sail Training Ålesund» og «S/Y Wyvern av Aalesund».

– Organisasjoner er veldedig og vi vil utdanne ungdommer til å kunne seile, samtidig som de vil få en personlig utfordring, sier informasjonssjef i Ålesund Kommune, Anne Bente Skjellum.

I følge nettsidene til Tall Ships Races, er målet å få ungdom mellom 15-25 år til å møtes gjennom seiltrening på tvers av nasjonalitet, religion og hudfarge, og Skjellum sier de står på for å rekrutere ungdommer.

– Vi har allerede vært på Akademiet Videregående Skole i Ålesund, og skal besøke flere skoler i løpet av tiden fremover, sier hun.

Blir tre dager i Ålesund

Det vil bli brukt to skuter som også er tilrettelagt for funksjonshemmede. Hele seilasen starter i Belfast i Irland, torsdag 2. juli. Avreisen videre er søndag 5. juli, og det vil bli kappløp til Ålesund.

I Ålesund vil arrangementet vare fra 15-18. juli, og skipene vil videre seile «Cruise-in-Company», en avslappende reise ned til Kristiansand hvor båtene vil være rundt 25. juli. 28. juli drar båtene videre med enda et kappløp, der strekningen blir Kristiansand til Aalborg i Danmark. Aalborg blir siste stoppested på arrangementet, og fra 1. august til 4. august vil hele arrangementet avsluttes der.

Årets rute fra Belfast i Irland, til Ålesund, videre til Kristiansand og til slutt Aalborg i Danmark.

Kunne du tenke deg å delta, kan du registrere en søknad på hjemmesidene deres her senest 16. februar 2015.

Annonse
Indre Bane 1070×240