Bytt ut fredagstaco med hvalwrap

0

Hvalkjøtt er havets vilt, og er eksotisk og godt. Wrap med smakfulle strimler av norsk hval er god og sunn mat, som er enkel å lage. Det har også og har flere av de same helsemessige fordelene som fisk og skalldyr, forteller TV-kokk Lars Åkre.

Annonse

Hvalkjøtt er en god kilde til de helsebringende Omega-3 fettsyrene EPA og DHA. Dersom du spiser 200 gram hvalkjøtt dekker du dagsbehovet ditt for Omega 3.

Hval er en av de mest miljøvennlige kjøttråvarer du kan få tak i. Hvalen lever fritt i naturen uten noen form for oppfôring, vannforbruk eller kjemikaliebruk. Fangsten foregår med små båter, som forurenser lite.

Hval er kortreist, lokal mat, hvor hvalkjøttet gir arbeidsplasser i lokalsamfunn på Sunnmøre. Myklebust Hvalprodukter på Harøya er en lokal aktør innen hvalfiske

Få inspirasjon til å lage deilige hvalkjøttretter med oppskriftsheftet fra Norsk Hval. Sjekk ut norskhval.no

Med sjømat, som hval, på menyen får du bedre immunforsvar og stoffskifte. Samtidig reduserer du risikoen for kreft og diabetes.

Slik steker du hval

Hval brukes på samme måte som annet kjøtt, men det er viktig å være oppmerksom på at hvalkjøtt skal ha mindre steketid enn annet kjøtt. Hvalkjøtt er magert og kan oppleves tørt om det stekes for mye. Kort steketid på relativt sterk varme gir saftig kjøtt. Mange mener at kjøttet gjerne kan ha en litt rå kjerne for best resultat.

En grei regel for å få medium stekt biff: Stek kjøttet på ene siden til kjøttsaft pipler ut på overflaten. Snu kjøttet og stek 1-2 minutter til det pipler ut på overflaten igjen. Nå er kjøttet akkurat passe stekt til at det er saftig og godt. Kjenn gjerne etter med fingrene om kjøttet er stekt. Rått kjøtt gir etter, medium er litt fastere, og godt stekt er fast.

Oppskrift Hvalwrap

600g hvalkjøtt i strimler

2–3 ss olje til steking

1 dl rømme

1–2 ss chilisaus

4–6 stk tortilla wraps

1 stk rødløk i tynne skiver

1 stk rød eller grønn paprika i strimler

1 stk feltsalat

4 ss bønneskudd

litt ruccola eller issalat

salt og pepper

tacokrydder

Annonse
DEL