Salget av nye bobiler faller for første gang på flere år, men ett merke holder stand.

Annonse
Gardane langs Storfjorden

Etter år med voldsom stigning har markedet i år trukket pusten. De første åtte månedene ble det nyregistrert 2501 bobiler her i landet. Det er 344 færre enn samme periode i 2013 og en nedgang på om lag 13 prosent.

Markedet er i endring

– Vi har sett en endring i markedet de siste par årene. Nå vil folk ikke ha så tunge biler og vi selger mest av biler opp til 3.5 tonn, forteller Jan Henning Løviknes i Løviknes Caravan på Vestnes.

Bobiler under 3500 kg øker svakt, mens fallet for de tyngre bobilene er dramatisk. Enkelte merker har blitt redusert med mer enn 60 prosent i segmentet for store bobiler.

– Det er flere årsaker til at kundene vil ha lette biler. Mye handler om økonomi, det koster mer å reise med en tung bil, både på ferger og på bomstasjoner. I tillegg er det mange som ikke har førekort for å kjøre tyngre biler som nå handler bobiler.

Challenger holder stand

Blant merkene, som identifiseres under eget navn i statistikken for nyregistreringer, er det Challenger som har solgt flest nye bobiler under 3500 kg så langt i år. Merket har også opprettholdt sitt nivå fra tilsvarende periode i fjor med 23 solgte her i fylket i år.

Løviknes Caravan på Vestnes har vært eneforhandler av Challenger i distriket siden 2009.

– Vi ser at produsenten har ligget i forkant av utviklingen og har mange innovative løsninger. Det tror jeg er mye av årsaken til suksessen. Nå selger vi mest av delintergrerte bobiler, avslutter Løviknes.

Annonse
Indre Bane ny februar 2022