Johnsen har blitt omtalt som «Mr Raufoss» etter en rekke suksessrike år i klubben, både som spiller og trener. Han representerer en tydelig spillestil med et offensivt «mindset». Han har fått mye ut av lite i Raufoss og har oppnådd gode resultater gjennom en fremoverrettet 4-3-3-fotball.

Annonse
Se TV direkte

Han har også vist at han er dyktig til å skape en god treningskultur og til å utvikle enkeltspillere.

Nå har han skrevet under en avtale med Aalesunds Fotballklubb som gjelder for den inneværende, og de to kommende sesongene.

– Christian Johnsen er et navn vi tidlig siktet oss inn mot og som vi har hatt stor tro på i prosessen frem mot den endelige ansettelsen, sier administrerende direktør Ronny Stokke.

– Vår nye trener er en ambisiøs ledertype med stor arbeidskapasitet og fotballfaglig tyngde. I prosessen frem mot ansettelse har han fremstått som svært lidenskapelig, sulten og gitt klart uttrykk for at han ser på Aalesunds Fotballklubb som en ekstremt spennende klubb å få være med på å utvikle videre.

Grundig prosess

– Supportere, samarbeidspartnere, byen og regionen fortjener at vi gjør en grundig jobb og ikke tar forhastede avgjørelser når retningen for Aalesunds Fotballklubbs fremtid skal stakes ut.

Prosessen med å finne en ny hovedtrener har derfor tatt tid og den har vært solid og grundig forankret i klubbens sportsplan. Flere sterke kandidater har vært oppe til vurdering og Christian Johnsen er den av kandidatene klubben mener passer aller best i rollen som hovedtrener i den fasen laget er inne i nå, hvor en trenger poeng og resultater umiddelbart, og i de neste fasene på veien videre mot de målene klubben har satt for fremtiden.

Johnsen vil tiltre som hovedtrener med umiddelbar virkning og vil lede sin første kamp for Aalesunds Fotballklubb søndag 2.juli, hjemme mot Rosenborg.

Første trening vil være på Sykkylven Stadion mandag 19. juni, i forbindelse med klubbens breddebesøk i møbelbygda, opplyser AaFK i en pressemelding.

Annonse
Indre Bane ny februar 2022