Dette krever artistene for å spille på Jugendfest

0

 

Annonse

Jugendfestivalen er Ålesunds største festival, og har de siste 12 årene bydd på internasjonale artister, lokale helter og et forrykende show. Dette året har de slått på stortromma og huket inn det som kan anses å være den beste lineupen i jugendfestens historie. Ikke bare kommer verdens største DJ Martin Garrix, men også Stavanger bandet September When som hadde sin storhetstid på 90-tallet.

Jugendfesten blir arrangert for 12. gang i år, og har eksistert helt siden 2008. Noen artister som har spilt på scenene opp gjennom årene er Veronika Maggio, David Guetta, Sigrid, Axwell & Ingrosso, Kygo og mange flere. Arrangørene sier de er stolte over hvor mye Jugendfestivalen har utviklet seg, fra å ha noen tusen besøkende i 2010, til dette året og forvente rundt 25.000 mennesker. Jugendfest er den største norske festivalen som blir arrangert utenfor Oslo, og studiosjef Terje Erstad sier at de ikke har planer om å nedskalere i fremtiden. Størrelsen på festivalen har bare økt, og flere og flere store nasjonale og internasjonale artister blir aktuelle å booke.

Arrangørene markedsfører denne Jugendfestivalen som den største som har blitt arrangert. Dette skal være i forhold til publikumstørrelse, et større pyroshow og artister som engasjerer publikum mer enn før. Tidligere har jugendfest i 2012 gått over tre dager, noe som ble en lenger festival, men med svært få besøkende denne torsdagen. De siste årene har det derfor vært satsing på å gjøre disse to dagene til de største og mest innholdsrike. Dette ser det ut som de har klart ettersom det i år har vært et større billettsalg enn noen gang før, og de fleste billettkategoriene går mot utsolgt.

Jugendfest er hovedsakelig et resultat av hyppig dugnadarbeid. Flere idrettsklubber blir engasjert til å rigge opp festivalen en uke på forhånd og blir i gjengjeld sponset til blant annet Norwaycup. I uken før festivalen stenges stadion av for fotball, og brukes fullt og helt til opprigg og klargjøring. I år ser det ut som at alt er i rute de siste dagene før start. I følge Terje Erstad ligger oppriggingen godt an for å komme på plass i god tid før dørene åpnes. Dette er de svært fornøyd med, og de mener planleggingen bak det hele har vært svært viktig.

Foreløpig er arrangørene allerede i gang med å booke artister til e,t og til og med to, år i framtiden. Da går momentium gjennom produksjonsselskaper og managere for å få tak i aktuelle artister. Her får de ikke alltid tak i de de ønsker, men i år sier Terje at utvalget har vært helt fantastisk, og variasjonen av artister og sjangere er kritisk for å engasjere så mange som mulige til å bli med på festivalen. Nå har de hyret både DJer, rappere, allsang for alle og mye mer. Her skal alle kunne finne noe de liker!

Gjennom momentium sin historie har det vært flere spesielle forespørsler i form av raiders. Dette er det artistene ønsker skal være på plass i sin garderobe før de ankommer plassen de skal opptre på. Her bes det ofte om dyre flasker champagne, skuddsikre biler, og spesielt rare forespørsler som ensfargede M&Ms. Gjennom årene har disse kravene blitt litt mer normalisert og artistene ber heller om sunnere alternativer enn før.

Terje mimrer tilbake til Elton John besøket hvor de fikk så godt som en bok med krav som skulle være på plass. Da måtte de kjøpe inn møbler og planter for å gjøre det så hjemmekoselig som mulig.                                                                                               I år har der ikke vært så mange rare forespørsler. Han røper at Martin Garrix ønsker å ha på plass en svært fin bil. Men ellers handler det som oftest om transport til og fra flyplassen, og muligheten for å bli hentet utenfor flyet for å slippe å gå gjennom flyplassen. Dette handler både om hva artistene selv ønsker, men også om sikkerhetstiltak og rutiner hos politi og Avinor.

I sammenheng med denne reportasjen har vi fått to festivalpass til Jugendfest å dele ut til to heldige vinnere! Du deltar ved å kommentere, like, dele eller tagge på våre sosiale medier innlegg om reportasjen. Konkurransen avsluttes fredag 16.08 klokka 14:00, så vær rask å delta for sjansen til å bli med på Ålesunds største festival!

 

Annonse
DEL