Kokk Bjørn Holte er gjestekokk hos Lars på kjøkkenet. Bjørn driver med matkurs, catering, bryllupskaker og konfekt på Skodje. Bjørn er utdannet kokk, men har i tillegg arbeidet i flere år den anerkjente konditoren Sverre Sætre, tidligere verdensmester og OL-mester med det norske kokkelandslaget.
På kjøkkenet lager de to forskjellige varianter av tunfisk, en asiatisk versjon med mye smak, og en norsk variant med eple og fennikel salat, tyttebær og fenalår. Oppskriftene finner du under innslaget.
Oppskrift: Eple- og fennikelsalat
1 stk. fennikel
2 stk. eple
saft av 1 stk. sitron
2 ss finhakket frisk kruspersille
0,25 ts pepper
Bruk en ostehøvel og snitt fennikel i tynne strimler.
Del eplet i to, fjern kjernehuset og skjær eplet i tynne skiver.
Bland eple og fennikel og press over sitronsaft. Smak til med pepper, og dryss finhakket persille over før servering.
Oppskrift guacemole
2 stk. modne avokado
1,5 ss limesaft
1,5 stk. tomat
1 båt hvitløk
0,5 stk. finhakket rød chili
2 ss finhakket frisk koriander
0,5 ts salt
0,25 ts pepper
Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Mos avokado med en gaffel og press over limesaft.
Del tomat i fire og skjær ut frøene med en liten kniv. Del tomatkjøttet i små terninger. Finhakk hvitløk og chili.
Bland most avokado med tomater, hvitløk, chili og hakket koriander. Smak til med salt og eventuelt pepper. Dekk til guacamolen og sett den kaldt til den skal brukes.
Soya- og sesamdressing:
4 Ss soyasaus
1 Ts sukker
1 Stk juice fra sitron
1 Ss sesamolje
1 Ss olivenolje
3 Ss grovkuttet koriander
3 Ss granateple
1 Ss ristede sesamfrø
Bland sammen ingrediensene til dressing, hell over og mariner i fem minutter.
Server retten iskald og topp med koriander, granateple og sesamfrø.