Skodje Fotoklubb fem år

Annonse
Jobbpartner toppbanner

I forbindelse med jubileet arrangerer klubben en uformell presentasjon og bildevisning i Gomerhuset lørdag 11. april kl 14:30. Det inviteres deretter til utstilling med fotografier skapt av klubbmedlemmene. Utstillinga er i biblioteket i Skodje. .

Begynnelsen

Det hele startet som sagt for fem år siden og det begynte med at John Colbensen gikk med en tanke om å skape et fotomiljø i Skodje. Etter å ha annonsert ideen offentlig, arrangerte han derfor et møte på ungdomsskolen i Skodje.

Til møtet kom det langt flere interesserte enn John i utgangspunktet hadde turt å håpe på. Møtet konkluderte med at det måtte dannes en klubb, og det ble dermed valgt et styre, der John Colbensen ble valgt til leder og Arnold Hoddevik til nestleder.

Stabil og allsidig klubb

Mot slutten av det første året var det blitt 73 medlemmer i klubben. En periode hadde klubben over 100 medlemmer, men medlemstallet har de siste årene stabilisert seg på omkring 60-70. Klubbens medlemmer kommer forøvrig ikke bare fra Skodje men også fra diverse nabokommuner.

Klubben hadde i begynnelsen mye kursing på møtene sine, i hovedsak i regi av leder og nestleder. Etterhvert ble det også turer og utflukter samt workshops med kjente personer. Det er også blitt arrangert bildeforedrag med tilreisende gjester, eksempelvis reisebrev, dokumentasjon av ekspedisjoner m.m. Kurs i foto og bruk av programvare for redigering og organisering av bilder er det også blitt en god del av gjenom disse årene.

Konkurrerer

Klubben har dessuten mange medlemmer som deltar i ulike konkurranser både nasjonalt og internasjonalt og de deltar både i NM og VM for fotoklubber.

Det er også en intern kappstrid innad i klubben om å bli årets fotograf og de juryerer bilder for andre klubber i tillegg, noe de mener bidrar til mer fotokunnskap. De leverer også bilder til Skodje kommune, til bruk i saksbehandling og i presentasjoner.

Gode resultater

Klubben har oppnådd gode plasseringer i NM for klubber, både femte og tredje plass. I VM er klubbens beste plassering nr 47.

Tittelen Norgesmester gikk i 2014 til Kenneth Enstad, Leif Preus pris for beste portrett gikk til Trond Edvard Ekroll. Baashus-Jessens pris for beste eksperimentelle fotografi har to ganger gått til John Colbensen samt 1. plass for beste kreative bilde. 2. plass i klassen fritt motiv gikk til Monica Elise Vestre og Geir Jartveit ble nummer tre sammenlagt i NM i 2014.

Flere har også fått medaljer i internasjonale konkurranser.

De har klart å gjøre klubben godt kjent i Norge, og kunnskapsnivået blant medlemmene har blitt vesentlig bedre i løpet av disse fem årene.

Annonse
Indre Bane ny februar 2022