Hele veien fra Sveits og Tyskland, ankom de 4 frøknene i dag til Atlanterhavsparken Ålesund.

Annonse
Olav 1070×150

2 seler fra Tyskland og 2 fra Sveits, fikk i dag se dagens lys etter mange timer i bil. De fire selene, alle hunner, krøp nysjerrig ut av varerommet og ut i bassenget på hele 6000 kvadrat.

10 september kom de 2 første hannene fra Lofoten, som nå er blitt ganske så husvarm. I starten var det ingen av dem som brydde seg noe særlig om pappa Einar Wiik som sto for matingen. Litt over en uke fra de ankom har mye skjedd, og begge hannene fra Lofoten hopper lekent opp for å spise av hånden til Einar.

Kjønnsmodne

– Vi håper jo på sikt at de 2 hannene og 4 hunnene vil parre seg og øke i antall. Selv om de ikke er kjønnsmodne helt ennå vil de ganske fort parre seg når de er blitt rundt 4 år. for det ligger det i naturen at de gjør, forteller Einar, akvarist og dykkeransvarlig.

Å komme til det nye flotte annlegget Atlanterhavsparken har bygget, er nok en stor overgang for de tilsammen 6 selene som kommer fra mye mindre basseng. De 4 hunnene er mye mer vant til publikum, så nå gleder vi oss veldig til åpning 24 september slik at alle kan få glede av å studere disse flotte pattedyrene, sier Britt Giske Andersen, salgs og produktutvikler.

Annonse
Indre Bane 1070×240