Krig, kjærlighet og vanskelig valg. Pluss litt om hverdagslivet til de to karene fra Sunnmøre.

Annonse
Gardane langs Storfjorden

I Krig & Kjærlighet heter bloggen som i går sannsynligvis var Norges best besøkte med 100.000 lesere i løpet av 28 dager!

Mye av æren for dette har innlegget «valget» som i går var blitt lest av 81.000 personer bare timer etter det var blitt delt.

Historien om det å bli forelder til et barn med Downs fortelles av den ene av de to i bloggduoen «I Krig & Kjærlighet», Ronnie Mag Larsen.

Liv eller død

– Når det gjelder saken «Valget» som nå faktisk er lest av nesten 150.000, så tror jeg at det som engasjerer folk er at det handler om det å måtte velge mellom liv og død. Det er en situasjon de færreste kan tenke seg å være i og når vi først valgte livet så beskriver jeg heller ikke det som det eneste rette alternativet.

Ronnie MAG Larsen vil mange kjenne igjen som tidligere perkusjonist i The Margarets og han titulerer seg utenom musiker også som forfatter,lærer, skribent og regissør.

Om valget de måtte ta da de fikk vite at fosteret hadde et kromosomavvik har Ronnie Larsen litt av hvert på hjertet. Fra før hadde de Oda Sofie på ett år samt ansvar for en stor hund.

– For oss var det riktig å ta i mot dette barnet, viste det seg, men for mange så tror jeg det letteste er å takke nei.

Ni av ti gjør faktisk det, og disse tallene er skremmende. Jeg prøver ikke å beskrive at det å ha Ask er en dans på roser, men Ask og en annen med downs er to vidt forskjellige mennesker.

De kommer med et syndrom, men de blir født som individualister. Og akkurat det er et syn man kanskje ikke leser om så ofte og målet mitt er å få folk til på forstå det avslutter han.

Krig & Kjærlighet

Arild Traa, den andre delen av bloggduoen er best kjent som kronikk og- tekstforfatter, men han har også jobbet som freelancejournalist i ulike aviser.

Det er i dag 4 uker siden de startet å skrive sammen i det som etter eget sigende er Norges ærligste blogg. på Fb-siden sin skriver de at de ikke nødvendigvis skal forandre verden men gjøre den triveligere. Og den favner vidt, hør bare hva gutta ramser opp som sine interesser og som dermed er potensielle temar vi som leser får innblikk i :

Mat , Liverpool, Aalesund FK, musikk, film, tipping, humor, fred, fordragelighet og Giske kommune!

Ronnie MAG Larsen tror bloggen i utgangspunktet fikk mange lesere fordi de tilbyr noe annet enn knapper og bloggeglansbilder.

– Men den er jo bare fire uker gammel så fasitsvaret kan være vanskelig å finne på et så tidlig stadium sier den nybakte bloggeren.

Annonse
Indre Bane ny februar 2022