De nyetablerte festivalen i Ålesund lover alt fra poesi, slampoesi, musikalske innslag, krim, humor, prosa, diskusjoner og fest i en spennende og sosial ramme. Du får høre kjente forfattere som Helga Flatland, Tore Renberg, Tom Egeland, Trude Teige og Knut Nærum.

Annonse
Jobbpartner toppbanner

Og nye talenter som Jeaninne Mukasa Harryson, Selma Yonus og Taro Cooper. Kanskje du kan benytte anledningen til å lytte til en forfatter du ikke kjenner? Vi har blant annet egne programposter for de som er interessert i fotball eller krimlitteratur. På lørdag er det Poesipub med Techno og Slampoesi med selveste Høyer/Baksaas, sier Håvard Berg i Ålesund Litteraturfestival som kan oppleves 26. – 28. januar 2023.

Ålesund litteraturfestival er en nyetablert festival som er blitt til i et samarbeid mellom Ålesundsbibliotekene, Norsk Forfattersentrum Midt-Norge, Norli Ålesund, Borgund Mållag, Parken kulturhus og frivillige. Vi syntes det er på høy tid at en festivalby som Ålesund også plasserer seg på litteraturkartet, og vi håper denne festivalen kan bli en årlig møteplass for alle. Festivalen skal også stimulere til at nye stemmer og forfattere kommer til, samt å være med på å styrke den lokale litteraturen.

I vårt aller første program ønsker vi å fange opp denne tidsånden, på samme tid som vi favner det som alltid må være med i et bredt litterært tilbud: skjønnlitteratur, humor, spenning, fakta og overraskende vendinger. Vi er glade for å kunne presentere et variert program av høy kvalitet, og vi håper dere vil forsyne dere godt av denne festmenyen av forfattere og spennende innslag, sier Berg om den første litteraturfestivalen i Ålesund.

Festivalen har program for barn, ungdom og voksne innenfor ulike sjangre. Sakprosa, prosa og poesi vil være representert, bredt og smalt, av nasjonale og lokale forfattere.

Annonse
Indre Bane ny februar 2022