«Paperboat» er en låt som Rikke Lie har holdt på i lang tid, men som hun nylig har valgt å gi ut.

Annonse
Se TV direkte

(Hør sangen nederst i artikkelen)

Sammen med produsent Geirmund Simonsen spillte Rikke Lie inn en akustisk produksjon av låten «Paperboat» da hun var i Oslo. De valgte å slippe ut låten etter at manangeren hennes fikk høre låten og var veldig fornøyd.

– Paperboat er en sang jeg har hatt med meg lenge. Sangen handler om å gi slipp på noe som har vært, samtidig som du klamrer deg fast til det som var, sier Rikke. Den er kanskje den tristeste sangen jeg har skrevet, men også en av sangene mine som betyr aller mest og det er nok mange der ute som kan kjenne seg igjen i teksten.

Trengte en pause

Rikke har ikke sluppet musikk på en stund, men er i gang igjen med planer om å slippe musikk etter at hun ble kontaktet av Lars Hustoft.

– Jeg trengte bare å trekke meg litt unna og fokusere på helt andre ting en stund for å finne tilbake til skrivegleden og lysten til å slippe musikk igjen, sier hun.

Årene før hun flyttet til Ålesund pendlet hun mye mellom Oslo, Stockholm og Ålesund og Rikke sier hun kom vel til et punkt der hun hadde fått det hele opp i halsen.

– Jeg hadde rett og slett hjemlengsel og behov for en roligere tilværelse. Jeg har vel egentlig bare ventet på rett tilfelle til å slippe musikk igjen og har overhodet ikke hatt det travelt med å komme dit, forteller hun.

Både barn og musikk i vente

Selv sier Rikke det vil komme mer musikk fra henne i tiden fremover, selv om hun i tillegg venter barn neste år.

– Planen er å slippe mye musikk fremover og få ut et helt album i året som kommer, men hovedfokuset blir naturligvis på den lille jenta som kommer til verden i januar. Nå gleder jeg meg til å fortsette å jobbe i studio og skrive nytt materiale både til meg selv og til andre artister i året som kommer. Og ikke minst så gleder jeg meg til å stå på scena igjen.

Annonse
Indre Bane 1070×240