Forfatterne følger opp Borgnysuksessen med ny bok. Møt den nye Borgny under Matfestivalen.

Annonse
Leserinnlegg/ytringer

Forfatterne Jan Hogne Christiansen og Nina Johansen lanserer i høst en ny fortelling om Borgny.Det blir både ny barnebok og ny teatermusikal.

2. verdenskrig

Denne gangen er historiene hentet fra 2. verdenskrig. Borgny bor et stort hus i Oslo. I det samme huset bor tre av Borgnys venner, ei jødisk jente, en sønn av en politimann som var medlem av NS og en dame som blir kjærest med en tysker. Det kan det bli gode historier av.

– Borgny opplever hele krigen i Olso. Jeg tror ikke barn bryr seg noe om at hun er like gammel, 40 år etter bybrannen og det første boken. Det er historiene fortalt gjennom hvordan jenta opplever denne tiden som engasjerer barna, forteller Christiansen.

Vil dele Borgny med hele landet

Omtrent ett år etter debuten med Borgy – Flukten fra flammene slipper forfatterne neste bok. Etter overveldende mottakelse og meget godt salg lokalt håper forfatterne nå at flere enn sunnmøringene han hygge seg med historiene.

– Vi fikk så god respons på Flukten fra flammene både som barnebok og teatermusikal at vi hadde lyst til å fortsette.

Nå jobber vi med å lansere den neste boken over hele landet. Det er jo ikke så mange utenfor Sunnmøre som har hørt om Borgny, så det er litt av en utfordring, forteller forfatter Jan Hogne Christiansen.

Boka engasjerer allerede

– Det vi prøver å formidle er at krig er vondt og barna er uskyldige oppi dette. Om du er sønn av en NS-mann så kan ikke du som barn straffes for det. Vi har vært i kontakt med krigsbarnsforeningen «Lebensborn» og sender i disse dager boken til foreningen. Vi ser at en barnebok kan engasjere og være med på å skape debatt. Men vi er begge pedagoger og formidler dette på en god og lun måte

Snikpremiere under Matfestivalen

Under Matfestivalen blir det daglig forestilling i teltet på Sankten. Der møter vi Astrid Overaa som Borgny sin mor og 9 år gamle Luna Kretschmer som Borgny. Under forestillingen blir vi kjent med Borgny som person og hennes historiske univers. Der blir også en dramatisering fra den nye Borgnyboka. Alt skjer i et lokale badet av kaleidoskop og såpebobler, der hver såpeboble representerer en historisk hendelse. Der blir premiere av ikke mindre enn fire nye sanger som fremføres av Astrid og Luna.

Annonse
Indre Bane ny februar 2022