Frisør Stine Breivik hos CanCan Moa gjør kometkarriere innen make-up.

Annonse
Leserinnlegg/ytringer

Bronsje i NM i 2013, 12.plass i VM i en make-up livekonkurranse og 5.plass i en global stylistkonkurranse, er meritter som Stine kan skilte med.

Bratt læringskurve og fantastisk utvikling

Stine begynte å studere sminketekniker på You Tube og øvet seg derfra videre på egenhånd. Hun fikk siden timer med en av verdens beste sminkører, Irina Jensen, som i september kom til Ålesund for å trene henne.

Stine er vokst opp på Harøya i Sandøy kommune. Hun hadde drømmer om å jobbe i et større miljø og fikk nye utfordringer da hun beynte å jobbe hos CanCam på Moa. Hun hadde også en drøm om å delta i konkurranser og i 2013 var hun med i NM der hun fikk bronsje. En fantastisk utvikling synes hun selv!

I mai ble det også 12.plass i VM i Tyskland, en livekonkurranse innen make-up.

– Jeg er sikkert litt perfeksjonist. Jeg er veldig opptatt av å være god i faget mitt.

Måtte droppe premieutdeling i Russland

Hun har også fått 5.plass i en global konkurranse på nett i regi av OMC, et av verdens største organisasjoner for profesjonelle hårstylister. Der skulle man sende stylistbilder inn til vurdering og 31 årige Stine kom der til finalen.

Finalistene ble invitert til premieutdelingen i Russland i november, men Stine valgte å ikke reise pga. usikkerhet rundt visum og innreise.

Utallige timer ligger bak en slik plassering.

– Bare tegningen tar en hel arbeidsdag og arbeid med modell foregikk nattestid.

Stine kvesser også sminkeblyantene mellom hver strek så det går med noen slike blyanter. Hun brukte opp 3 blyanter og arbeidet tok 7 timer, samt påfølgende visning av modell på morgenen.

– Man må passe på og øve mye samt jobbe fort og presist. Man bør også sove godt i forkant av en slik konkurranse.

Neste konkurranse ut nå er NM i månbedskiftet januar-februar 2015 og treningen har allerede startet. Heretter skal Stine konkurrere for CanCam.

Hardt arbeid og høye ambisjoner

Stine forteller om hardt arbeid i forkant av slike konkurranser. Foran den siste arbeidet hun både dag og natt.

– Vi har tre barn og en hund, og samboer jobber offshore. Så derfor blir det så lite øving, men med fotografisk hukommelse går det fint .

– Jeg jobber 100% og har fri annenhver helg. Det er kun da jeg har mulighet til å øve.

Jeg fungerer likevel best med skippertak, der jeg øver ofte og mye rett før konkurransen. Da «har jeg det i hendene» og det er friskt i minne. Desember pleier å være en hektisk månde som frisør, så det blir vel ikke noe ordentlig øving nå før i januar.

Konkurransen har utviket seg mye de senere årene.

– Det er blitt vanskeligere enn tidligere å oppnå plassering, men det hjelper å synes det er gøy. Den dagen det blir noe jeg MÅ, da slutter jeg med konkurrering.

– Målet er å bli verdensmester, men jeg ønsker også at dette skal vekke interesse hos flere som vil prøve seg på konkurranse-makeup.

Hun håper frisørlauget får i gang en makeup-disiplin på fylkesmesterskapet som hvert år arrangeres i Ålesund.

– Jeg vil gjerne lære fra meg alt jeg har vært så heldig å lære og bringe det videre avslutter Stine.

Annonse
Indre Bane ny februar 2022