Vil mette 15.000 personer på en dag.

Annonse
Leserinnlegg/ytringer

Ivar Breivik, kokk hos XL Diner, prøver seg på et aldri så lite rekordforsøk under matfestivalen.

Fra klokka 12 til 22 fredag er målet å selge 15.000 porsjoner bacalao i restaurantteltet.
-Det bør kunne gå. Sunnmøringene liker sånt, sier Breivik optimistisk. Han har også tidligere gjort et lignende stunt under festivalen.

-Det er mange år siden, og da testa vi ut hvor mye bacalao vi kunne servere i løpet av en drøy time. Jeg tror vi klarte 4.600 porsjoner, men da var jeg ung, nå er jeg snart 40, ler Breivik. Han har derfor gitt seg sjøl og troppene sine heile dagen denne gangen.

Når kokken har valgt seg fredag som rekordforsøksdag, er dette ikke tilfeldig. I tillegg til at NM klippfisk går av stabelen denne dagen, har også byens restauranter fokus på klippfisk.

Annonse
Indre Bane ny februar 2022