Gjorde rent bord

0
Bilde hentet fra roing.no

Lørdag ble det arrangert NM i romaskin hvor Martin, Thea og Amanda Helseth gjorde rent bord og tok med seg medaljer både i individuelle løp og lagstafetter. 

Annonse

Det var rekorddeltakelse under helgas mesterskap i Fagerlihallen. Det kom 250 utøvere fra hele landet. Ålesund Roklubb, som arrangerte mesterskapet, la ned mye arbeid for å skape et underholdende arrangement med mye fart, dette skriver Norges Roforbund.

Komponerte eget rolag

Ålesund Roklubb har ikke tidligere hatt nok utøvere til å stille lag under stafetten, men dette året samlet Martin Helseth et lag bestående av menn utenfor ro-miljøet. Martin gikk ut på sosiale medier for å finne sterke menn som han kunne bygge et lag sammen med.

– Jeg har lett rundt på Sunnmøre etter de sterkeste jeg kunne finne. Jeg fant en på Sjøholt og et par i Langevåg, som skal være veldig bra. De driver med crossfit og er veldig eksplosive. På 500 meter, som de skal ro, så er det mye eksplosivitet og hurtighet inne. Crossfitutøvere kan gi oss kamp på korte distanser, sier Helseth til Sunnmørsposten. (krever innlogging)

Resultatet ble en klar førsteplass til laget, som møttes for første gang på selve arrangementet. Martin hadde allikevel møtt med de tre lagkameratene på forhånd for å drille dem i de viktigste trinnene for stafetten.

Individuelle medaljer

Ved den individuelle, mannlige 2000-meteren ledet Olaf Tufte gjennom store deler av løpet. Mot de siste 500 meterne slo Martin inn støtet og vant gullet, da Tufte ikke kunne holde følge. Dette er første gangen Tufte taper et NM gull i romaskin, men tok det ikke så altfor tungt.

– Jeg ble egentlig ikke slått av han, jeg tror jeg ble slått av meg selv. Det var bråstopp, spøker Tufte, og legger til:

– Det var bra av Martin, og på tide, må jeg vel si. sier han til Sunnmørsposten.

Også søster Thea Helseth presterte godt på individuell 2000 meter hvor hun kjempet seg til et sølv.

Fjerde strake gull

Thea og lillesøster Amanda konkurrerte sammen på damelaget i romaskin NM. Damelaget fra Ålesund roklubb satt på tre strake gull før årets mesterskap. I konkurransen om det fjerde gullet konkurrerte de mot Christiania roklubb. Christiania ledet løpet under første halvdel, men da Amanda Helseth kom ut som tredje roer ble forspranget mindre. Thea avsluttet stafetten hvor hun kjempet mot Marianne Madsen som vant den individuelle 2000 meteren.

– Jeg tenkte at jeg virkelig ikke skulle være den som tapte dette, nå var det tre andre på laget å tenke på også. Jeg skulle ikke gi fra meg denne seieren, og i hvert fall ikke til Christiania, sier Thea Helseth til Sunnmørsposten. (Innlogging kreves)

Med dette gikk Thea til verks og dro iland det fjerde strake gullet til damelaget hos Ålesund roklubb.

 

Se hele livestreamsendingen her:

(Hentet fra Pettersen Medieproduksjon)

Annonse
DEL