-Vi er trygge på at Oddbjørn med sin bakgrunn, interesse og klokskap vokser raskt og fint inn i rollen, forteller sportssjef Bjørn Erik Melland.

Annonse
Jobbpartner toppbanner

Oddbjørn Lie skal representere AaFK igjen, men denne gangen fra tribunen. Tett sammen med resten av apparatet rundt klubbens A-lag skal han nå bidra i letingen etter nye spillere for klubben.

Sammen med tvillingbror Andreas signerte han for tangotrøyene fra moderklubben Herd i 2004. Da var Oddbjørn bare 16 år gammel. I 2006 gikk veien videre til Hødd, deretter HamKam. Våren 2014 var han igjen å se i Aalesund-drakt etter opphold på Søre Sunnmøre og Innlandet. Bautaen med silkefoten fikk 242 kamper og 8 scoringer for Aalesund, og endte dermed høyt på listen over spillere med flest kamper for klubben gjennom historien.

– Vi har vært helt avhengig av å tilføre mer ressurser for å kunne utvikle konseptet rundt kartlegging av spillere gjennom å være mer proaktive, og ikke minst, kunne utnytte større deler av nettverket vi har. I så måte blir ansettelsen av Oddbjørn et fint løft for oss. Vi skal legge til rette for og utnytte ressursene slik at vi har et team som sammen jobber med kartlegging av fremtidige AaFK-spillere, forteller sportssjef Bjørn Erik Melland, i en pressemelding.

Oddbjørn tilbrakte mesteparten av karrieren i AaFK, og har i tillegg representert Herd, HamKam og Hødd. Han er født, og oppvokst i Herd. I sine yngre dager spilte han også på U19-landslaget til Norge, og bar kapteinsbindet ved flerfoldige anledninger for tangotrøyene.

– Oddbjørn er en meget fotballklok mann med en lang spillerkarriere. Han er nå inne i siste året av Sport Management-utdanningen sin, og vil fullføre bacheloren sin ved siden av arbeidet som speider for AaFK. Vi er veldig fornøyde med å kunne tilføre mer ressurser på dette feltet, og vi er trygge på at Oddbjørn med sin bakgrunn, interesse og klokskap vokser raskt og fint inn i rollen, forteller sportssjef Bjørn Erik Melland.

Hovedpersonen selv har ikke ligget på latsiden siden han la fotballskoene på hylla. Ved siden av idrettstudiene har han jobbet som journalist og fotballekspert for Sunnmørsposten og trent Herd sammen med Karl Oskar Fjørtoft, der de nå endte som kretsmestere.

– Det er veldig spesielt og veldig gøy å skulle begynne i AaFK. Dette er en rolle som trigger meg veldig og som jeg tror kan passe meg godt. Jeg gleder meg egentlig bare til å starte, og jeg trengte ikke lang betenkningstid akkurat, forteller Lie.

Lie trengte heller ikke lang tid på å komme i gang, og planene er allerede lagt for hans første arbeidsuke.

– Det blir nok en god del reising, og jeg begynner allerede nå på søndag med å ta meg en tur. Det er mange år siden AaFK har hatt en speider, og sist vi hadde det så var det ingen sportssjef her. Vi må sammen skape det som er mest optimalt for klubben. Det er jo det som er målet med dette, at spillerlogistikken skal bli enda bedre. Jeg vet ikke hvor mye jeg vil si om de ulike fokusområdene, for litt hemmeligheter må vi jo ha, forteller han.

– Det er ingen garantier for at jeg er den perfekte mannen for AaFK, men jeg tror jeg har en del ferdigheter og kvaliteter som er bra å ha i denne rollen. Vi er jo også et team som skal jobbe med dette her, så jeg eller en annen står ikke ene og alene med dette. Vi blir flere involverte, og jeg både håper og tror at jeg har kompetansen til å være med på å heve denne gruppen, sier Lie.

Daglig leder Ronny Stokke forteller at dette er et område der klubben ønsker å ta ytterligere steg i fremtiden.

– Oddbjørn Lie blir en viktig brikke i en klubb som nå går over i en langt mer utviklingsorientert retning. Det vil nå handle om å utvikle både lag og enkeltspillere, og da må vi styrke oss med ambisiøse rollespillere i riktig alder som vil være med på en slik reise, som tåler treningsmengden og som skal være her over tid. Spillere som blør for drakta. Det er denne type spillere vi nå må finne, og vi tror virkelig Oddbjørn er den rette for å hjelpe oss med dette. Lykkes vi, vil vi skape både resultater og verdi for klubb og lag både på kort og lang sikt. Dette blir nok heller ikke siste grepet vi gjennomfører for å styrke oss på dette området, men nå er vi glade for at en ressurs som Oddbjørn er på plass.

Annonse
Indre Bane ny februar 2022