Audun Sjøholt selger 100 eiendommer i året. Nå forventer han et travelt år foran seg.

Annonse
1914 1070×150

I fjor solgte han flest eiendommer av alle i Notar og ble med det kåret til årets megler i selskapet på landsbasis. Nå forventer han et slik utmerkelse kan gi han et travelt 2014. – Jeg er klar over at oppmerksomheten rundt en slik utmerkelse kan gi meg mye arbeid i år, sier Sjøholt.
– Jeg er ydmyk i forhold til den jobben jeg skal gjøre. Det er store valg folk gjør, som jeg blir satt til å forvalte. Jeg prøver å ta så godt vare på kundene mine som mulig, både kjøpere og selgere. Fornøyde kunder og gode ambassadører er jeg helt avhengig av.

Riktig hylle

Han går nå inn i sitt 8. år i eiendomsmeglerbransjen, hele tiden hos samme selskap. – Det er stor forskjell på nå og første gang jeg skulle ut på visning. Man blir aldri utlært, men jeg har over årene bygd opp en mye bredere kompetanse, og kan svare på de aller fleste spørsmål. Kundene forventer høy kompetanse, og jeg tror den erfaringen jeg har bygd opp gjør at jeg lykkes stadig bedre. I begynnelsen i et yrke kan man være litt usikker, men slik er det jo i alle bransjer. En må jo starte et sted å begynne å lære. Jeg har aldri angret på at jeg valgte denne bransjen, sier Audun.

Et konkurransemenneske

Han har tidligere jobbet som selger for Statoil og mener han har havnet på riktig hylle. – Jeg er et konkurransemenneske av natur og kommer til å bli værende i denne bransjen. Jeg tror kanskje ikke at jeg vil springe rundt på visninger hver kveld, til jeg er pensjonist.

Foreløpig har det gått fint å kombinere yrket med familieliv, men klart, det blir mange lange dager. Men bolig og eiendom er spennende, og jeg ser også muligheter for å kombinere eiendomsmeglingen med andre oppgaver etterhvert, sier 33-åringen fra Sjøholt som i tillegg til sin bachelor i eiendomsmegling har en bachelor i relasjonsledelse og markedsføring.

Markedet i bevegelse

Markedene er i stadig bevegelse. Audun forteller at det i fjor ikke var så lett å selge eiendommer på Valderøya som det har vært tidligere. Etter flere år med stor etterspørsel, ble det stor byggeaktivitet som gjorde at mange flyttet fra husene sin til leiligheter på samme tid. Dermed var tilgangen på hus større enn på lenge.

– Dette endrer seg hele tiden, sier Audun. – Det er litt for tidlig på året å mene for mye om markedet i 2014 allerede nå, men jeg ser tegn på at det er mer bevegelse i markedet i år. Det er flere folk på visningene, men folk er fortsatt forsiktige. Jeg tror det vil løsne utover året. Markedet i 2014 tror jeg blir sunt og godt. Men dog, ingenting kommer gratis. Vi må jobbe like hardt som før.

Sjøholt, en glemt plass

– Eiendommer i Ålesund kommune kan være dyre og det er trangt om plassen, med få tilgjengelige tomter. Valderøya begynner også å fylles opp. Jeg tror vi får den største byggeaktiviteten i tiden fremover i områder som Vigra, Tennfjorden, Skodje og min egen hjembygd, Sjøholt. Der får en fremdeles mye tomt for pengene.

Det er ikke utenkelig at jeg, og samboeren min som også er fra Sjøholt, bygger oss hus der etterhvert. Sjøholt har tidligere blitt litt glemt av boligkjøperne, og det var stort sett bare lokale folk som kom på visninger. Nå kommer det mange flere på visning der inne, folk som tidligere så på indre bydel i Ålesund, men ser at man kan få veldig mye bolig for pengene ved å kjøre 20 minutter, avslutter årets Notarmegler.

Annonse
Indre Bane 1070×240