– Håndspriten er kommet for å bli

0
KOMMET FOR Å BLI: Håndsprit er blitt en vane under covid-19 (illustrasjonsfoto)

Handels- og servicebransjen vil fortsette med håndsprit i butikker og spisesteder også etter at coronapandemien er over. Det mener NHO.

Annonse

NHO Service og Handel sier i et intervju med  P4 at både kunder og ansatte setter pris på håndspriten ved inngangen ved butikkene.

– Bransjen tenker at dette er noe de skal fortsette med. Det har ledet til en renslighet og bevissthet hos kundene som er veldig bra, sier administrerende direktør Anne-Cecilie Kaltenborn.

Ansatte og kunder har fått en mer sykdomsfri og tryggere hverdag når nordmenn nå vasker og spriter hender, ifølge Kaltenborn.

TROR HÅNDSPRITEN ER KOMMET FOR Å BLI: Administrerende direktør i NHO Service og Handel, Anne-Cecilie Kaltenborn. (Pressefoto / NHO)

Tiltaket hindrer forkjølelse og omgangssyke

Bransjen får støtte av assisterende helsedirektør Espen Nakstad. Han tror håndspriten er et av mange tiltak man bør fortsette med også etter koronapandemien.

– Veldig mange av de hygienetiltakene vi nå har blitt vant til under pandemien er lure å ha også når vi ikke har en pandemi. God håndhygiene vet vi forebygger spredning av forkjølelsesvirus, omgangssyke og mange andre ting, sier Nakstad.

Det vil koste bransjen noe mer i kroner å beholde smitteverntiltaket. Men det er det verdt mener Kaltenborn.

– Bransjen er veldig opptatt av at kundene skal føle seg trygge i butikken, så jeg tror bransjen er villig til å ta denne kostnaden for å gjøre det trygt både for ansatte og kunder. Det er ingen grunn til å tro at vil gjøre prisene høyere, sier hun.

Annonse
DEL