Husker du Burkhard Rudolph(66) som skulle sykle fra Nordkapp til Lindesnes ?

Annonse
Leserinnlegg/ytringer

Han syklet nylig innom hjembyen for å ta en kaffe med kona på veien mot sørlandet.

– Det har vært mange fantastiske naturopplevelser, sier Burkhard. Men også mye dårlig vær med regn og temperaturer ned mot 2-3 grader. Nå skal det bli fint å sykle kystene nedover mot målet, Lindesnes Fyr.

Han startet på turen 26 mai og har tilbakelagt et par tusen kilometer.

– Jeg vet ikke om det er de fantastiske naturopplevelsene eller det utrolig hyggelige folkeslaget som har gledet meg mest. Det er i alle fall en opplevelse for livet.

Et par små uhell

Det er ikke ufarlig å legge ut på en så lang tur alene. Burkhard er kjent med noen farene det innebærer. For fem år siden brakk han lårhalsen da ha var ute å syklet om vinteren og fikk kunstig hofte.

– Jeg har hatt et par små uhell underveis. Der jeg har veltet mens sykkelen omtrent stod stille. Begge gangene var mot venstre side, der jeg har en kunstig hofte, men heldigvis gikk det bra.

Turen videre

Nå går turen videre mot Volda og Kvivsvegen. Han har ikke fått noe svar fra vegvesenet om det er lov til å sykle gjennom tunnelene, men har Stigedalen som alternativ.

– Jeg gleder meg til bedre vær og kan forhåpentlig vis bruke teltet jeg har hatt med meg på hele turen.

Han håper å bruke 10-12 dager på turen til Lindesnes, for han blir hentet med Hurtigruten i Bergen om 13 dager. Da sykler han naturligvis tilbake til Bergen.

– Da skal det bli godt med en sydentur med familien, sier det spreke 66-åringen.

Annonse
Indre Bane ny februar 2022