Han er en av de eldste som har tatt prøven, og bestod med glans.

Annonse
Leserinnlegg/ytringer

Statistikken over hvor mange som tok båtførerprøven i 2014 viser en stor økning, men det er kun blant de som er omfattet av den obligatoriske ordningen. For de som er født før 1980 så er det dessverre en nedgang i hvor mange som tar båtførerbeviset. Harald Blindheim fra Ålesund er et hederlig unntak. I en alder av 78 år valgte han å ta båtførerprøven – og besto med glans.

Ikke dagligdags

-Det er ikke hver dag vi får inn kandidater som er så godt opp i årene, så dette var så spesielt at vi mente han burde får en oppmerksomhet, sier Bernt Nilsen daglig leder i Norsk Test as.

Norsk Test as utsteder båtførerbevis, og administrerer ordningen, på vegne av Sjøfartsdirektoratet. Også sjøfartsdirektør Olav Akselsen er imponert over innsatsviljen til Harald Blindheim og hans ønske om å få best mulig kunnskap for å være sikker på sjøen.

-Når vi ser at de eldste båtførerne nå i mindre grad enn før tar båtførerprøven, så var det veldig kjekt å høre om denne mannen. Vi har hele tiden anbefalt alle som skal ut i båt å skaffe seg kompetanse i form av båtførerbevis, og dette er et godt bilde på at alder ikke er noen hindring, sier Akselsen.

Tok omvei

På vei til Sjøfartsdirektoratets fritidsbåtkonferanse i Haugesund la Nilsen turen innom Ålesund for å hilse på mannen og overrekke en liten oppmerksomhet fra Norsk Test og Sjøfartsdirektoratet.

– Selv for en som har seilt på sjøen i mange år var det veldig bra å få oppfrisket gamle kunnskaper og sannelig lærte jeg ikke litt nytt også, sier Harald Blindheim med et glimt i øyet som nå er 79 år gammel

Annonse
Indre Bane ny februar 2022