Studio Hugo Oppdal på flø har atter en gang store ting på gang i lokalene sine i vakre omgivelser ved havgapet.

Annonse
Jobbpartner toppbanner

Håvard Vikhagen ,en av norges fremste kunstnere, stiller lørdag 22.november med nye landskaper på Studio Hugo Opdal.

Utstillingen viser oljemalerier fra kunstneren som deler sitt virke mellom lokaler i Oslo, og sitt atelie i Hjørungavåg. Utstillingen på Flø åpner lørdag 22. november kl.14 og holder åpent ut desember.

Renomert kunstner

Håvard Vikhagen er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole 1973-1975 og Statens Kunstakademi 1975-1983.

Han taes ofte med i den såkalte «gullrekka» av våre nålevende kunstnere og har hatt utstillinger på Astrup Fearnley-museet, festspillene i Bergen samt at han har hatt separatutstilling i hele tre saler ved Henie Onstad kunstsenter i 2004.

Sist gang han stilte ut hos Studio Hugo Opdal på Flø, var i 2010. Håvard Vikhagen er innkjøp av Museet for samtidskunst, Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet og Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst, samt flere private samlinger.

Balanserer merllom abstrakt og figurativ kunst

Kunsthistoriker og nåværende redaktør av magasinet KUNST, Mette Dybwad Torstensen skriver følgende om Vikhagens kunst: “Vikhagens malerier balanserer mellom det abstrakte og figurative gjennom lag på lag med maling og materialer som sand, hår og rusk.

Internasjonalt på flø

Studio Hugo Opdal åpnet galleri i bygda Flø i 2007. Gjennom sitt «umulige» bygdeprosjekt har galleriet tiltrukket seg kunstnere av nasjonalt og internasjonalt format, som vanligvis kun stiller ut ved gallerier i byer som Oslo, London, New York og Berlin.

Studioet er vertskap for den årlige kunstfestivalen, Go With the Flø.

Åpent: Lørdag og søndag kl. 12-17. Les mer på http://hugoopdal.no/

Annonse
Indre Bane ny februar 2022