Trafikklysene på Hellebroa i Ålesund er nå oppe å går. Etter en kort tilvenningsperiode med blinkende gule lys, er det blitt alvor på onsdag.

Annonse
Gardane langs Storfjorden

En siste finpuss med asfaltering, nye stopplinjer og en del kosmetisk arbeid skal være avsluttet i neste uke, så er Hellebroa-prosjektet helt i havn.

Dermed er det slutt for fotgjengerfeltet som krysset vegen midt på den smale broen. Nå må fotgjengere finne seg i å vente på grønn mann. Kryssene Nedre Strandgate/Apotekergata, gangfeltet i Lorkenesgata og gangfeltet i Nedre Strandgate blir regulert med trafikklys.

Hovedhensikten med oppsettet er å regulere de myke trafikantene, slik at ikke for eksempel én og én cruisepassasjer skal krysse. Nå må de gå i puljer, og forhåpentligvis vil det bedre trafikkflyten.

– Lysmastene skal være godt plassert, og vi skal nå fjerne de gamle skiltene som har vært litt i veien. En liten overgang blir det jo, men vi håper og tror det skal gå helt fint, sier byggeleder Andreas Bergby i Statens Vegvesen til Sunnmørsposten.

Annonse
Indre Bane ny februar 2022