Erik Ansok Frøysa blir klubbens andre signering etter at Christian Johnsen tok over som hovedtrener. 22 år gamle Erik kommer fra Raufoss, og er en anvendelig forsvarsspiller med god erfaring fra OBOS-ligaen.

Annonse
Gardane langs Storfjorden

Oslo-gutten med sunnmørske foreldre startet sin seniorkarriere på A-laget til Bærum i 2. divisjon i 2019. Der viste han sitt potensial og ble deretter hentet på lån til Ullensaker/Kisa i OBOS-ligaen året etter.

I 2021 ble Erik Ansok Frøysa hentet av Christian Johnsen til Raufoss, og etablerte seg som en av Christians mest betrodde spillere. I 2022-sesongen var han på bana i 26 av 30 seriekamper, mens han hittil i år har har vært i aksjon i 13 av 15 seriekamper.

-Vår nysignering har et etternavn som klinger godt for sunnmøringer, og i alle fall dem som har orden på den eldre AaFK-historien, skriver klubben i en pressemelding.

Etternavnet stammer fra Stranda, og begge foreldrene er derifra. Frøysa-navnet deler han med den gamle Aalesund-helten Ingvald Frøysa, keeperen som på slutten av 20-tallet ble klubbens første landslagsspiller.

– Erik er en anvendelig spiller med stor forflytningsevne og rekkevidde. Han er en spillende og klok fotballspiller som allerede har fått fin erfaring i OBOS-ligaen. Han har rett alder, og han har spennende utviklingspotensial. Han er en oppegående gutt, både på og utenfor bana, sier AaFK-trener Christian Johnsen, og legger til: – Det er viktig for AaFK som klubb med spillere som har tilknytning til Sunnmøre.

Sportslig leder Bjørn Erik Melland følger opp:

– Erik er en spiller med et stort potensial som har fått rikelig med spilletid på nivå 2 de siste par årene. Han har mye, og kommer forhåpentligvis til å ta nye steg raskt.

Erik fanget for første gang vår interesse tidlig i vårsesongen, hvor han utmerket seg over flere kamper. Det var en av de første spillerne vi løftet opp på bordet når Christian ble ansatt, og han kjenner naturlig nok Erik godt som spiller og type. Siden den gang har det vært en «no-brainer» at Erik skal spille for AaFK.

Annonse
Indre Bane ny februar 2022