Stordalsjenta skal kjempe om billetten til Wien i mai.

Favoritt hos Dagbladet

Annonse
Se TV direkte

Dagbladets anmelder mener at Jenny Langlo har den beste MGP-låta, men om den vinner? Nei, det er en helt annen sak. –

– Etter å ha hørt låtene noen ganger, er det Jenny Langlos «Next to You» som først og fremst utmerker seg, skriver Magnus Grønneber i Dagbladet.

Han mener det er en mørk, elegant og pirrende låt presentert av en artist som lytteren kan føle at både har et eierskap og trygghet i låta. Langlo har i «Idol» bevist at hun har stemmeprakt så det holder. Vi tror også at hun rent visuelt kan gi ytterligere liv til låta.

Alexandra og Ira er VGs favoritter.

– Hvor ble det egentlig av henne etter Idolseieren i 2011? Spør VGs musikkanmelder Stein Østbøs. Her er iallfall Jenny Langlo tilbake i offentligheten, uten at hun har gitt slipp på Lana Del Rey-stigmaet sitt siden den gang. Hun fortsetter sitt dypdykk inn i det mørke og mystiske. Refrenget er svært og åpent med storslått dramatikk i synth-kaskadene, hele tiden «over the top»-balanserende på en måte som truer med å overdøve Jenny selv. Hennes finurlige vokalhopp i refrenget hever låten, men i sum kan den fort fremstå hakket for voldsom, skrver Østbø og gir låta termningkast 4.

Her kan du høre «Next to You»

Om Jenny Langlo og låta skriver NRK

21 år gamle Jenny Langlo er låtskriver og artist fra Sunnmøre, mest kjent for å ha vunnet Idol i 2011. Jenny skrev sine første låter allerede i syvårsalderen, og begynte tidlig å opptre aktivt med sang og gitar. Etter suksessen i Idol bosatte hun seg i Oslo hvor hun blant annet studerte Populærmusikk ved Nordisk Institutt for Scene og Studio. Hun jobber nå med musikk i sjangeren elektronisk pop og er signert hos Universal Music og daWorks Music Publishing.

Den svenske duoen Machopsycho består av svensken Niklas Olovson og norske Robin Lynch. Duoen har samarbeidet med artister som Justin Timberlake, Pink og Cher, og har også en norsk MGP-vinner på samvittigheten, de lagde nemlig «I Feed You My Love» for Margaret Berger sammen med Karin Park.

Låten «Next to You» ble til på noen få timer, første gang Jenny og Machopsycho møttes. Samarbeidet ble særdeles fruktbart, og flere låtutkast ligger nå på skissebordet.

Komponist/sangtekst: Jenny Langlo, Robin Mortensen Lynch og Niklas Olovson (Machopsycho)

Annonse
Indre Bane ny februar 2022