Her er regionens beste idé

0
Foto: Tone Molnes

Nylig møttes årets deltakere og juryen for Næringsteft for første gang på NMK i Ålesund. De fikk fire minutter til å fortelle om sin idé, før 15 utvalgte gikk videre til semifinalen. 

Annonse

Næringsteft er en konkurranse mellom grunderbedrifter. Her vil nærmere 100 deltaker konkurrere om en premie på 1 million kroner. Konkurransen skjer i regi av Sparebanken Møre, og alle typer bedrifter fra Møre og Romsdal kan bli med.

Årets konkurranse startet med over 80 bedrifter som deltok i Næringsteft. Til nå er 15 utvalgt, og disse skal konkurrere om deltakelse i semifinalen 1. februar, og deretter i finalen 11. mars.

Blant semifinalistene finner vi Akva Solutions fra Kristiansund. De presenterer en idé om hvordan å filtrere sjøvannet for lakselus.

PTSDsafe fra Ålesund, har en idé om å lage en app som skal gjøre livet lettere å leve, og forhindre selvmord blant mennesker som har opplevd store traumer.

Marconnect fra Sykkylven, ønsker å utvikle en trådløs infrastruktur/logistic om bord i skip, rigger, plattformer, fiskefartøyer, skipsverft og store byggeanlegg. Dette vil inkludere mann over bord, helserelatert informasjon og nøkkel osv.

Andre bedrifter i konkurransen er Blu, DampEvolant, Inzpero, Metapod, Norddal, Nordic Vegabonds, Prodtez, Ringrev, Tunicat, Undervisningsplan.no og Waterlift.

Selv om hovedpremien er en pengepremie på 1 million, har det lønnet seg for deltakerne allerede i semifinalen. Disse 15 semifinalistene får en premie på 50.000 kroner fra Sparebanken Møre, mentoring fra partnerne i Næringsteft og tre måneders gratis inkubatorplass hos en valgfri kunnskapspark.

 

 

Annonse
DEL