Er du på jakt etter billige overnattinger trenger du ikke reise langt. Fylket vårt har de laveste hotellromprisene i landet så langt i år.

Annonse
Leserinnlegg/ytringer

– Ingen storbyer i landet hadde lavere rompriser enn hotellene i Molde i første halvår. Også i Ålesund var nivået svært lavt. I Kristiansund var bildet en god del bedre, men i likhet med nabobyene i fylket var det prisnedgang fra første halvår i fjor også her, sier Peter Wiederstrøm i Wiederstrøm Hotel Consulting.

Statistikken fra Wiederstrøm, som baserer seg på tall fra Benchmarking Alliance, viser at et hotellrom i Molde koster rundt 750 kroner natten. Dette er eksklusiv moms og frokost. Prisen i Kristiansund er litt høyere og nærmer seg 800 kroner, noe som også er fasiten for Ålesund.

Wiederstrøm forteller at alle piler peker nedover når det gjelder hotellstatstikk for Kristiansund i første halvår sammenlignet med første halvår i fjor.

– Rombelegget har gått ned med 3,6 prosent og rompriser har gått ned med 1,4 prosent, sier han.

Opp i Molde

For Molde-hotellene er historien en helt annen. Her var første halvår preget av en sterk beleggsvekst på 14,4 prosent. Prisene gikk imidlertid ned med 5,1 prosent.

– Her har vi sett en jevn og god beleggsvekst måned for måned, sammenlignet med samme måned året før. Dette er en utvikling vi har sett i rundt et år, sier Wiederstrøm.

I Ålesund er belegget i første halvår 5,7 prosent lavere enn de seks første månedene i fjor. Per første halvår i år er det på 2,1 prosent, mot 55,3 i fjor.

Annonse
Indre Bane ny februar 2022