Den 17 år gamle ålesundsjenta Sigrid Raabe tv-debuterer under årets Gullfisken med egen tekst og melodi

Annonse
1914 Banner 1070×240

Hennes låt ”Two Fish” har blitt plukket ut som ett av fire musikalske innslag som skal underholde minst 800.000 tv-seere og fiffen av reklamefolk i salen. 17-åringen fra Ålesund innser at dette er en fantastisk mulighet, skriver Nytt i Uka.

– Jeg burde kanskje si jeg er nervøs, men jeg tror det blir utrolig kult. Jeg gleder meg til å få vise fram musikken min og spille sammen med guttene mine, sier Raabe til avisen.

Sounden av 2014
Pernille Torp-Holte som er bookingansvarlig ved Gullfisken, sier hun oppdaget ”Two Fish” på Urørt-sidene til nrk.no. Låten ble deretter vurdert av redaksjonen i Gullfisken og TV2 før de bestemte seg for å tilby 17-åringen spillejobben.

– Vi valgte Sigrid Solbakk Raabe fordi vi digger låta ”Two Fish”. Låta har det vi tror blir lyden av 2014, forteller Torp-Holt til avisen

I prosessen med å finne musikalske innslag til programmet har redaksjonen leita høyt og lavt, via plate- og promoselskaper til Urørt. Til slutt fant de et talent med den spesielle sounden.
– Hun er ung og har en tydelig låtskriversignatur. Både stemmen og uttrykket har en musikalsk klang som vi vil få høre mer av i 2014.

Har fått tilbud fra flere plateselskap

Sigrid går andre klasse på Fagerlia Videregående skole, internasjonal linje. Det meste av fritiden blir brukt til å skrive låter for å fylle albumet som snart skal spilles inn. – Jeg har allerede fått endel tilbud fra forskjellige plateselskap så jeg er veldig spent på hva som skjer etter at vi har spilt inn plata. Det har vært mange følelser i sving, fryktelig travelt, men veldig kjekt den siste tiden. Jeg organiserer alt selv, med kontakter og spillejobber, men det er verd det. Nå er jeg utrolig glad for all den støtte og hjelp fra Ocean Studio Recordings.

Begynte å skrive låter i mars

Selv om Sigrud har en imponerende trygghet i stemmen er hun fremdeles fersk låtskriver. – Jeg begynte å spille piano i 2. klasse, men skrev min første låt, «The Sun» i mars. Jeg synes den var så fin at jeg la den ut på «Urørt» på NRK P3. To uker senere valgte radiokanalen låta som «Ukas Urørt». Låta skrev jeg da jeg følte meg litt mislykket, og trengte litt trøst og skrev derfor en sang om det.

Se NRK`s innslag om Sigrid her

Populær på P3

I fjor sommer spilte hun inn «Two Fish» i Ocean Sound Recording på Giske. – Den ble c-listet på NRK P3 og har blitt spilt jevnlig på radio, så det er veldig gøy. «Two Fish» handler om det å gå sin egen vei, selv om det høres kleint ut, ler hun.

Her kan du høre Sigrids «Two Fish» på NRK.

Annonse
Indre Bane 1070×240