Hotellplaner på Digernes

0

Neste steg i utbyggingen på Digernes Næringspark kan være et kombinert hotell og svømmehall. Nå har planene havnet på bordet til saksbehandlere i Ålesund kommune.

Annonse

I følge Sunnmørsposten prosjekteres det et lite, ubemannet smarthotell der gjestene kan låse seg inn og ut ved hjelp av en kode på telefonen.

– Planene omfatter i tillegg til et hotell, også en svømmehall og et fireetasjer stort kontorbygg, forklarer Larsen, som er daglig leder i Digerneset Næringspark AS.

Planen om svømmehall på Digerneset ble lansert i fjor, og det arbeides nå videre for å realisere ideen.

Flere bedrifter klar for åpning

Denne uken ble nye leietakere på Digerneset Næringspark presentert. Det nye bygget som åpner i september skal romme både trampoline- og ninjapark, treningssenter,  flere ulike butikker, frisør, bakeri – og et avdelingskontor for Sparebanken Møre.

Og mer håper de det skal bli. Det er altså nå planer om svømmehall, hotell og enda flere kontorlokaler. Men om det blir realisert er fortsatt usikkert.

Kommunen gir ikke godkjenning

Entreprenøren som har har søkt om rammeløyve fikk denne i retur. Plan- og byggesaksavdeling i kommunen sier at med unntak av kontorbygget er ikke tiltaket i samsvar med reguleringsplanen.

Kommunen sier at dette er en reguleringssak, og ikke en dispensasjonssak.

Men her er altså utbyggerne uenige. Et advokatfirma er hyret i saken, og prosederer med at området som utbygges skal brukes til næringsbebyggelse, og hotell faller innenfor denne kategorien.

Jan Petter Larsen håper allikevel at partene kan komme til enighet gjennom god kommunikasjon. Her kan det altså bli til at han må bygge ett og ett bygg av gangen, istedenfor alt samtidig som er den opprinnelige planen.

Annonse
DEL