Sunniva fra Volda TI Fotball, Trond fra Godøy Idrettslag og Kristine fra Sportsklubben Guard er valgt ut som finalister blant mange nominerte.

Annonse
Gardane langs Storfjorden

De siste ukene har Aalesunds Fotballklubb, i samarbeid med COOP, Sparebanken Møre og Sunnmøre Fotballkrets, søkt etter kandidater til den nyopprettede prisen «Årets lagspiller på Sunnmøre», som erstatter «Sunnmøres ildsjel».

Etter flere runder med vurderinger har de kommet fram til følgende tre finalister:

Sunniva Prytz Hammer (22 år), Volda TI Fotball

Sunniva har vært voldajente og ja-menneske hele livet. Dette gjør henne til en uunnværlig bidragsyter, humørspreder og kontinuitetsbærer både på og utenfor bana i Volda-fotballen. Hun er alltid den første til å melde seg til dugnader og til organisering av sosiale arrangement, eller hva som helst annet som må gjøres. I tillegg er hun alltid på trening, selv etter at hun begynte på sykepleierutdanning i Ålesund. Rundt laget fungerer hun som det viktige limet i gruppa. Sunniva er alltid imøtekommende og kan være sammen med alle på tvers av alder, personlighet, bakgrunn og livssituasjon, og alle kjenner seg trygge på henne. Dette kan ha med hennes fine vesen og det særegne blikket hun har for hvem som kjenner seg alene eller har en litt dårlig dag, både i garderoba, på bana, på fritida og på bortekamper (med overnatting, bussturer osv.).

Hun sørger for at alle kan kjenne seg sett og inkludert. I møte med motgang på og utenfor bana kan man alltid stole på at Sunniva er der og oppmuntrer, støtter, trøster og løfter en opp. Hun evner også på en god måte å alltid glede seg på andre sine vegne. Det er summen av de små, til tider nærmest umerkelige handlingene: Et lite oppmuntrende blikk, et klapp på skuldra, et spørsmål om hvordan det går eller rett og slett et smil og et hei, som gjør Sunniva til en Lagspiller med stor L. Dette er handlinger som ikke alltid er synlige fra utsida, men som kan bety ekstremt mye for den som trenger det der og da. Hadde alle vært som Sunniva hadde fotballen (og verden) vært en god plass å være for alle, heter det i beskrivelsen ag voldajenta.

Trond Edvard Brynestad (34 år), Godøy Idrettslag

Trond beskrives av sine trenere som selve symbolet på en drømmespiller. Da han som 16-åring debuterte for Godøys A-lag kunne karrieren endt etter et tøft møte med to store midtstoppere. Heldigvis for fotballen i Godøy og ellers, så fortsatte han systematisk å legge stein på stein, og kan i dag se tilbake på en fin sportslig karriere. Når Trond beskrives som en drømmespiller, så er det ikke bare fordi han scorer en haug med mål hver sesong. Når treningen er satt til 19.30, så er han alltid til stede 19.20, noe som viser at han har respekt for laget sine treningstider, og tidsbruken til trenerne. Akkurat dette har uten de store ord forplantet seg blant de andre spillerne på en måte som er helt unik.

Han er en faglig god mentor for de yngre spillerne når det nå kommer til deres utvikling. Måten han behandler de unge spillerne på er et eksempel til etterlevelse. Trond har vært rundt om i landet med henhold til utdanning, og satt spor etter seg på en god måte. Snakker man med representantene til disse klubbene, er det uten unntak Trond sine kvaliteter både som spiller og menneske som kommer frem. Også utenfor banen tar Trond sin verneplikt. Når klubben arrangerer fotballskole og lignende, er det alltid meningsfylt å komme innom posten hans. Fra Godøy IL heter det også at man aldri har hørt kandidaten snakke nedlatende om andre spillere, enten med- eller motspillere. Det siste punktet burde alle som driver med denne idretten bli flinkere til; være en god vinner og like god tapende part.

 

Kristine Slørdahl Vagstad (15 år), Sportsklubben Guard

Kristine har vært aktiv fotballspiller i Guard siden hun begynte i 1. klasse, i 2013. Kristine er inkluderende, alltid strålende blid, hjelpsom og dyktig på fotballbanen. I sesongen 2022 har hun vært kaptein på samarbeidslaget Guard/Aksla J15 og J17. Våren 2022 godkjente fotballkretsen at Aksla og Guard kunne få etablere samarbeidslag, og dette har gjort at jentene på J15 og J17 har fått etablert et solid fotballag. Det å etablere et samarbeidslag av to tidligere konkurrerende lag kunne vært en utfordring, men Kristine som kaptein, har lagt inn en kjempejobb med å samle det til en god spillergruppe som heier på hverandre og hjelper hverandre til å lykkes. Laget har allerede, på første året som samarbeidslag, spilt seg inn i fylkesserien, og ligger på andreplass på tabellen før siste kamp.

Sommeren 2022 fikk samarbeidslaget til Aksla/Guard J15 dra på Norway Cup, og da stod Kristine virkelig frem som leder for laget sitt. Hun ledet laget frem til en femteplass i A-sluttspillet, og en kjempeopplevelse for alle sammen. I tillegg til å ta godt vare på sine medspillere, så holdt hun en imponerende tale til hele spillergruppa med foreldre på avslutningsmiddagen for Norway Cup. På den måten inkluderte Kristine også hele foreldregruppen fra Aksla og Guard på en flott måte. I tillegg til å være kaptein på samarbeidslaget, bidrar Kristine ofte som spiller på damelaget, og en dag i uka hjelper hun til på FFO (fotballfritidsordningen) til Aksla for de yngste spillerne. Kristine omtales av lagkameratene som en trygg, inkluderende og dyktig kaptein.

Juryen, bestående av Lars Ove Valaas-Breivik (Coop), Morten Alnes Grundstad (Sparebanken Møre), Bjørn Oskar Haukeberg (Sunnmøre Fotballkrets), Mette Osvold Muri (AaFK Fortuna) og David Fällman (AaFK), har hatt en utfordrende jobb.

Avstemningen har startet, og publikum kan stemme fram til 4. november kl. 12.00 via aafk.no. Vinneren blir presentert 15 minutter før avspark mellom Aalesund og Lillestrøm 6. november.

Annonse
Indre Bane ny februar 2022