Hvilken brus liker Sunnmøringer best Pepsi Max eller Coca Cola? Vi tester!

0

Møre og Romsdal ligger i toppen som det fylket som er mest glad i sukkerholdig brus i hele Norge. Mandag 22. juli arrangerte Ringnes «Taste Challenge» på Moa, en blindtest for å finne ut hvilken av de to mest populære brusene Coca-Cola, og Pepsi MAX som faktisk smaker best.

Annonse

 

Reporter Sofie Helseth tok turen innom Amfi Moa da det denne uken ble arrangert «Taste Challenge». I disse dager reiser Ringnes og PepsiCo på Norgesturne med sin smaks-konkurranse.

-Norge er en av de få stedene i hele verden hvor en sukkerfri brus, Pepsi MAX, er bestselgeren. I så måte er Møre og Romsdal et av unntakene som bekrefter regelen. Samtidig tyder også undersøkelsen på at selv om flest foretrekker sukkerholdig brus, velger allikevel nesten halvparten av de spurte en sukkerfri variant når de har lyst på brus. Det kan tyde på at ikke alle går for favorittbrusen, men i stedet velger et sunnere alternativ, sier kommunikasjonsjef i Ringnes, Nicolay Bruusgaard.

Foretrekker boks, minst glad i glassflaske                                                            I Møre og Romsdal og Trøndelag foretrekker også den største delen av befolkningen å drikke brus servert i boks. Her oppgir hele tre av ti at de foretrekker denne emballasjen. Dette er også fylkene hvor færrest vil ha sin brus servert i glassflaske. Bare 13 prosent av de spurte synes dette er best. I Norge totalt er denne andelen 25 prosent og den nest mest populære brusemballasjen, bare slått av liters eller halvannenliters flasker av plast.

Brus med colasmak viser seg å være den foretrukne sommerdrikken for kveldskosen i sommermånedene. Så mye som en av fire velger denne som sin favoritt.

Når de er på restaurant, er det imidlertid ingen som er så glad i å ta seg en øl som innbyggerne i Møre og Romsdal og Trøndelag. Her foretrekker hele 36 prosent dette alternativet. På landsbasis er fordelingen mellom øl og brus med colasmak langt jevnere, med henholdsvis 27 prosent og 25 prosent.

Nasjonal blindtest av Pepsi MAX og Coca-Cola                                                  Denne sommeren gjennomfører Ringnes roadshowet «Taste Challenge» fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord. Her kan alle som har lyst å være med på blindtesten og kåre sin favoritt av Norges to mest solgte drikker med colasmak – Pepsi MAX og Coca-Cola.

Globalt har millioner av mennesker deltatt i denne vennskapelige konkurransen mellom to av verdens største merkevarer: Pepsi og Coca-Cola. Denne uken var det Ålesund og Moa som sto for tur, før veien videre bar til Molde.                                                     -Når vi besøker Ålesund og Molde blir det spennende å se om fremmøtte greier å skille mellom den sukkerfrie og den sukkerholdige varianten, og ikke minst hvem av dem de liker best i blindtesten, sier kommunikasjonssjef i Ringnes, Nicolay Bruusgaard.

Dette er de beste sommerdrikkene for kveldskos i Møre og Romsdal   

  1. Brus med colasmak (27%)
  2. Øl (23%)
  3. Vin (22%)

Dette er den beste sommerdrikken på café/restaurant i Møre og Romsdal

  1. Øl (36%)
  2. Brus med colasmak (27%)
  3. Vin (15%)

Andre fun facts fra undersøkelsen 

  •  26 prosent av innbyggerne i Møre og Romsdal og i Trøndelag har samme favorittbrus som sin kjæreste/partner eller samboer.
  • 4 av 10 innbyggere i fylkene lar andre drikke av brusflasken sin
  • Bare 1 av 5 spurte i fylkene synes brus smaker best uten isbiter. Dette er den laveste andelen i hele landet.

 

*Undersøkelsen er gjennomført av analyseinstituttet YouGov. Det er i perioden 19. juni til 3. juli 2019 gjennomført til sammen 1500 CAWI-intervjuer med personer i alderen 18+. 

 

 

 

Annonse