Årets gode soppsesong er i ferd med å gi rekordmange sykehusinnleggelser.

Annonse
Se TV direkte

Selvplukket sopp kan gi deg mange smakfulle høstretter, men du må vere sikker på at det er trygt å spise soppen du plukker. Søndag 7. september arrangerer Ivar Aasen-tunet soppdag med turleder og soppkontroll.

– Å plukke sopp er som å gå på skattejakt, sier programansvarleg Åshild Widerøe i Aasen-tunet.

Mange forgiftet så langt i år

Så langt i år har Giftinformasjonen mottatt flere akutte henvendelser om sopp enn tidligere år, og flere er blitt alvorlig syke etter å ha forvekslet giftig sopp med matsopp. Mer enn 400 henvendelser har kommet inn til Giftinformasjonen angående sopp så langt i år. Det er en økning på 15 prosent sammenlignet med gjennomsnittet for samme periode de siste ni årene.

Soppsøndag i Volda

De erfarne soppentusiastene Rune Pettersen og Knut Barlaup vil være turledere for de som ønsker å lære litt om soppsanking. Etter turen får alle en gratis kontroll av soppkurven sin med representanter fra Nyttevekstforeningen i Ålesund. De er godkjente soppkontrollører og har mange års erfaring fra soppskogen, skriv Ivar Aasen-tunet i ei pressemelding.

– Vi håper mange vil bruke anledningen til å forsikre seg om at soppen de har plukket er trygg som matsopp, sier Widerøe. Sulten soppsamlere kan nyte en trerettars middag med sopp i kafeen.

Soppdagen er et samarbeid med Nyttevekstforeningen i Ålesund og det er fjortende året Aasen-tunet arrangerer soppdag.

Annonse
Indre Bane ny februar 2022