West Nordic International Film Festival skal i år for andre gang gjennomføres i Ålesund. Besnik Zogaj er en av arrangørene og har store forventinger til årets festival.

Annonse
Olav 1070×150

I dag starter festivalen West Nordic International Film Festival (WENIFF). Den skal arrangeres over over tre dager og er slutt lørdag 18. oktober.

Mange filmentusiaster i Ålesund

Det er filmressigøren Besnik Zogaj som blant fem andre som står for arrangementet av festivalen. Det var først i fjor han startet opp og til tross for at de ikke fikk markedsført seg nok, var oppmøtet bedre enn forventet.

– Det gikk bra i fjor, og jeg er imponert over at så mange i Ålesund er interessert for film, sier Besnik.

Oppfordrer flest mulig til å komme

Festivalen rettet mot alle som er interessert for film generelt og de som ville kunne sende inn egne filmer på forhånd til å vises på festivalen. Det er først og fremst dokumentarfilmer, animasjonsfilmer og kortfilmer festivalen fokuserer på, men Besnik sier de vurderer å ta med flere sjangere i fremtiden.

Det vil også være en jury til stede som skal kåre beste filmer i fem forskjellige kategorier; beste kortfilm, beste dokumentar, beste manus, beste kamera og til slutt en audience-pris. Besnik ser frem til årets arrangement og har stor tro på at mange flere vil delta ettersom flere kjenner til festivalen i år.

– Vi har markedsfører i år og flere viser at de vil delta på festivalen. Det begynner å tyde på at festivalen er kommet for å bli, sier han.

For mer informasjon, sjekk ut arrangementet deres på Facebook.

Annonse
Indre Bane 1070×240