Momentium innfører 18-årsgrense på Jugendfest fra neste år, og lager samtidig en helt ny festival for ungdom under 18 år.

Annonse
Leserinnlegg/ytringer

Nordvestlandets største festival, Jugendfest, har hatt 15-årsgrense siden oppstart i 2008, nå gjør arrangøren endringer.

– Det har vært veldig viktig å gi ungdom et fullverdig festivaltilbud. De siste årene har Jugendfest blitt mer og mer populært blant publikum under 18 år, og er nå så populært at vi mener tiden er inne for å gi de sin egen festival, sier Ante Giskeødegård i Momentium i en pressemelding

Momentium starter derfor “Jugend U18 Spire”, som vil bli avholdt på Sørsida i Ålesund i september 2024.

– Vi skal lage en knallbra festival for ungdom, i rusfrie rammer. Vi har det siste året hatt stor suksess med Spire-konserter på Terminalen for ungdom under 18 år, og er ledende i landet på Spire-programmet. Her får ungdom selv være med å arrangere og lære seg faget. Dette ønsker vi å dra med oss inn i den nye festivalen, sier Giskeødegård.

Han legger ikke skjul på at det har vært stadig mer utfordrende å arrangere Jugendfest i gode rammer for de mindreårige, spesielt når andelen publikum under 18 har vokst kraftig.

– Alkohol og mindreårige er en utfordrende kombinasjon, og vanskelig å følge opp 100% på et så stort arrangement. Men ved å gi ungdom under 18 sin egen festival, føler vi at vi tar ansvar. Kulturopplevelser for ungdom er kanskje det aller viktigste vi gjør, sier Giskeødegård.

Publikum under 18 som allerede har kjøpt billett til Jugendfest 2024 vil kunne få refundert billetten. Informasjon om dette vil bli sendt ut på mail til billettkjøperne.

Artister for Jugendfest 2024 på Color Line Stadion 16. – 17. august, og Jugend U18 Spire på Sørsida i september 2024, blir sluppet snart, skriver arrangøren.

Annonse
Indre Bane ny februar 2022