Hotelleier Knut Slinning inviterer til gratis norgespremiere på Ex Machina fredag.

Annonse
Leserinnlegg/ytringer

– Vi gleder oss veldig og forventer at et par hundre mennesker møter opp, sier Slinning. Han inviterer hele bygda på premieren.

Det er veldig vått utendørs på grunn av snøsmeltingen, så vi må nok droppe planene om utendørs kino og trekke inn i låven. Premiern sette opp i samarbeid med bygdekinoen.

Naturscenene er filmet i Norge.

Regissør Alex Garland debuterte med suksessromanen The Beach i 1996. En bok som senere ble filmatisert av Danny Boyle med Leonardo DiCaprio som backpackende strandløve.

I filmen får vi ikke vite hvor forskningsanlegget ligger, men filmens spektakulære naturbilder er filmet i Norge, i området rundt Valldal, med flotte sekvenser av både skog, isbreer, fjell og fossefall.

Valldal skal forestille Alaska i filmen, mens Juvet Landskapshotell fungerer som landstedet til en styrtrik dataprogrammerer. Dit kommer en ung ansatt som må delta i et eksperiment med en kvinnelig robot.

Storslått natur

– Vi synes det er kjempegøy at vår medlemsbedrift Juvet sammen med Sunnmøre og landet som helhet får denne internasjonale eksponeringen, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

Rundt hundre filmfolk fra Universal Studios var i sving under opptakene på Sunnmøre i august 2013.

– Vi lette over hele verden og det var veldig vanskelig å finne stedet vi ville filme. Da vi kom hit til Valldal, var vi ikke i tvil lenger, sa produksjonsdesigner Mark Digby til NRK under innspillingen.

Selv om «Ex Machina» ikke utspiller seg i Norge, tror produksjonsdesigner Digby at naturbildene i filmen vil pirre nysgjerrigheten til mange seere.

Samtlige utescener i «Ex Machina» er nemlig spilt inn i Norge.

– Jeg tror naturen er så storslått og spesiell at alle vil spørre hvor vi filmet. Folk kommer til å finne ut at det er Norge, sier Digby.

Annonse
Indre Bane ny februar 2022