Havkajakkpadler fra Bergen internasjonalt kjent for sine foto fra norskekysten

Annonse
Gardane langs Storfjorden

Tomasz Furmanek bor I Bergen der han jobber som senioringeniør ved Havforskningsinstituttet. Det som i det siste har gjort navnet hans kjent både i og utenfor norges grenser, er imidlertid hobbyen hans som havkajakk-padler og naturfotograf.

Fra hodekamera til Instagram

Nesten 29.000 følgere på instagram har han skaffet seg, for det meste gjenom å bruke hodekamera, et såkalt GoPro på kajakkturene sine langs det meste av norskekysten. Når han ikke bruker hodekameraet benytter han et Sony kompaktkamera. I begge tilfeller redigerer han på mobilen sin før han laster bildene opp på Instagram.

GoPro kameraet sitt har han montert på hjelmen og bildene blir tatt mens kajakken står i ro, noe som gir en fin, fredfylt og tilstedværende følelse i bildene hans.

norskekystens perler i utenlandske medier

Et bilde av MS Nordlys i Hjørundfjorden var det han selv mener har ført til at profilen hans for alvor ble kjent. Etter den overveldende positive response på dette begynte han å legge ut flere bilder i samme stil. Flere av disse bildene er lokalisert til sunnmøre og må sies å være god reklame for vår vakre kystlinje.

Målet hans med å legge ut bilder er å vise folk gode padlesteder i Norge og å inspirere folk til å komme seg ut med kajakk for å oppleve den vakre norske naturen.

Også utenlandske medier har fått opp øynene for Thomasz bilder av norskekystens perler. Både The Daily Mail og The Telegraph har publisert bilder og omtalt dem i rosende ordelag. I det amerikanske friluftsmagasinet Canoe & Kayak, har han også hatt forsidebilde. Utover det har han fått omtale i både russiske, kinesiske og serbiske aviser.

Tidlig interesse for natur og friluftsliv

Furmanek er født i Polen men har bodd i Norge siden seksårsalderen. Interessen for havkajakk startet i 2004 men han har alltid elsket natur og friluftsliv og har drevet med både toppturer og kiting tidligere.

Han har alltid med seg kamera på turene sine og har etterhvert padlet store deler av kysten, helt opp til Lofoten som forøvrig er en av hans favoritt-destinasjoner.

Annonse
Indre Bane ny februar 2022