Kjølig vårvær øker etterspørselen etter utenlandsreiser

0
Ibiza, Spain- September 21, 2013: People swimming and sunbathing on the picturesque Las Salinas beach. Ibiza, Balearic islands. Spain

Hittil har mai vært betydelig kaldere enn vanlig med snø- og haglbyger mange steder i landet. Dette har ført til at etterspørselen etter utenlandsreiser til varmere strøk har økt.

Annonse

Mange ønsker og reise allerede de nærmeste ukene, mens andre vil sikre seg en varm ferie og derfor sørger for og solsikre sommeren nå.

– Siste delen av april og hittil i mai har, de fleste steder i Norge, ikke kunnet skryte av varmt vårvær. Etter en lang vinter og deretter en forsmak på sommeren rundt påsketider, vil mange nå sikre seg en ferie til sydligere breddegrader for å kjenne sol og varme, sier Cathrin Eide, selgerleder Ticket Ålesund.

I løpet av de siste ukene har store deler av Norge hatt skikkelig aprilvær, med alt fra varme dager til snø og temperaturer som har krøpet ned mot null. Dette har gjort at etterspørselen etter reiser har økt – både med avreise i løpet av den
kommende måneden, men også i sommer. Prisene på de fleste reisemål er fordelaktige og det er mulig å gjøre noen skikkelige reisekupp.

Reisemålene som bestilles nå er ganske ulike. Tropisk varme er populært også om våren og sommeren Bangkok står høyest i kurs og bestillingene dit øker med nesten 52 prosent. Storbyer pleier å være populære for helgeturer om våren, så også i år. De mest populære er Amsterdam og New York, med Brüssel og København hakk i hæl.

– En kortreise til en spennende storby er en perfekt måte å møte våren på. På kontinentet er det allerede varmt nok til å rusle gatelangs og sette seg ned på en koselig uteservering, sier Cathrin Eide.

De meste bestilte reisemålene akkurat nå
1. Bangkok (1)
2. Amsterdam (2)
3. Antalya (7)
4. Kreta (4)
5. New York (ny)
6. Brüssel (ny)
7. København (6)
8. Frankfurt (ny)
9. Paris (ny)
10. Mallorca (8)

Annonse
DEL