Juanita, levert fra Kleven, utropt til Årets Offshore Support-fartøy!

Annonse
Se TV direkte

Juanita, levert fra Kleven Verft i mai 2014, ble utropt til ‘Årets offshore support-fartøy’ på den årlige offshorekonferansen i London. Prisen var utdelt til rederlaget Ugland Offshore, designselskapet Salt Ship Design og byggeverftet Kleven Verft.

Det er det internasjonale bransjemagasinet Offshore Support Journal som står bak kåringen.

– Det 88,9 meter lange skipet er av et ekstremt innovativt design, med innovative løsinger for blant annet framdrift og lasthåndtering.

Det er mange nye design som blir kalt ‘unike’, men Ugland Offshores nye fartøy Juanita er virkelig ulik alle andre av denne typen fartøy.

Det har en ny type propellsystem, og cargopumper som setter det i stand til å frakte større mengder av kjemikaliene som olje- og gassplattformer trenger i økende grad.

Selv om Juanita ikkje skiller seg fra andre liknende offshorefartøy ved første øyekast, så skiller den seg betydelig under vannlinjen, med blant annet to kontraroterende propeller som begge blir drevet av en permanentmagnetmotor, og en spesielt fleksibel cargohåndteringsløsning, skriver juryen i begrunnelsen sin.

Skipet har siden levering fra Kleven Verft vært i oppdrag for Statoil.

Annonse
Indre Bane 1070×240