Fem firemannslag fra ungdomsskolene i Ålesund er klare til å kokkelere
Klippfiskakademiet og Borgund vgs, avd restaurant og matfag arrangerer Kokkekamp i Ålesund. Konseptet er utviklet av Arne Brimi, Opplæringskontoret Brimi-kjøken og Gudbrandsdalsmat.
Finalen i Kokkekamp 2015 går av stabelen i Blindheim idrettshall onsdag 22.04 kl 09.00-14.00. Alle de 563 elevene på 9. trinn ved ungdomsskolene Kolvikbakken, Ellingsøy, Blindheim, Skarbøvik og Spjelkavik deltar i prosjektet.
Fremme folkehelse og øke rekruttering til matfag
Gjennom skolebesøk har elevene fått undervisning om matkultur, utdanningsmuligheter innen matfaglige yrker samt inspirasjonskjøkken med smaksprøver.
Etter skolebesøkene har elevene brukt mat og helsetimene til å løse en praktisk matlagingsoppgave med torsk som hovedingrediens. På bakgrunn av dette er ett lag fra hver skole plukket ut til å konkurrere i finalen.
Blindheim idrettshall er på finaledagen gjort om til en kombinert lokalmat- og rekrutteringsmesse for inviterte elever og gjester hvor representanter fra matprodusenter og opplæringskontor deltar.
Langsiktig mål for prosjektet er fremmet folkehelse og økt rekruttering til restaurant og matfag.
Juryen består av :
Bent Stiansen, Norgesmester og verdensmester i kokkekunst og eier av Statholdergaarden restaurant
Mindor Klauset, kortreist kokk og daglig leder ved Klippfiskakademiet
Terje Sporsem, komiker fra Ã…lesund og vinner av kjendis MasterChef
Kari Ryslett, høgskulelektor i matkultur og helse ved Høgskulen i Volda
Bjørg Vole Aaseng, leder for Opplæringskontoret Brimi-Kjøken og engasjert i Kokkekamp i Gudbrandsdalen.
Dette opplyser Mette Marie Scott-Dahl som er prosjektleder for «Barn og Unge» i Klippfiskakademiet AS.
– Det som er viktig og mÃ¥let for hele prosjektet er Ã¥ videreføre vÃ¥re mattradisjoner, øke fiskekonsumet og rekrutte til matfaglige yrker.
På messen ønsker vi å vise elevene bredden og smaken av maten som produseres i fylket, og yrkene bak sier Scott-Dahl.