Klippfiskakademiet ble etablert i 2012 og har hele fylket som nedslagsfelt
Stiftelsens viktigste oppgave er å formidle kunnskap om regionale råvarer fra sjø og land, samt markedsføre Nordvestlandet som en viktig matregion til private, bedrifter, profesjonelle, barn, turister og reiseliv.
Dette gjøres gjennom ulike kurs og tilstelninger der det brukes råvarer og produkt fra Nordvestlandet.
Kurs i mars
Nå i mars er det foreksempel i dag et dessertkurs som går av stabelen (i dag 10.mars kl.18.00) og 16.mars vil kurset «Fisk til middag» settes opp.
På dessertkurset kan man få trening i teknikkene med å lage imponerende desserter som mousse, fromasj, crème brûlée, fløterand/panna cotta, sjokoladefondant, sauser, pynt og tilbehør.
På kurset «Fisk til middag» Blir det laget 10 fiskemiddager som skal passe de fleste lommebøker og også kunne tilpasses en ellers hektisk hverdag.
Det vil bli kokketeater i regi av Mindor Klauset og man kan få smaksprøver av det som blir laget. Videre skal deltagerne selv få prøve seg ved grytene.
Begge disse kursene er induviduelle kurs og finner sted på Atlanterhavsparken på Tueneset i Ålesund.
Kurs i april
Flere kurs er allerede bestemt og man kan eksempelvis kjøpe billetter til «Kokkekurs for barn,ungdom og voksne» eller «Mat på tur» som begge går av stabelen i april.
Er man en klubb eller vennegjeng på 15 personer eller mer, kan det arrangere egne opplegg der man selv velger tema og blir enige om dato. Kurs for kunder og kolleger er også en mulighet.