Konseptet kokkekamp er nytt i Ålesund og 2000-kullet er først ut.

Annonse
Gardane langs Storfjorden

Kokkekamp 2015 er et samarbeid i regi av Klippfiskakademiet, og de har som en av sine målsetninger å gi barn og ungdom i fylket økt kunnskap om lokal matkultur og mattradisjoner.

Samarbeidspartnere i kokkekamp 2015 er Arne Brimi, Opplæringskontoret Brimi-kjøken og Borgund vgs.- avdeling Restaurant -og Matfag.

En av akademiets målgrupper er elever på 9.trinn i ungdomsskolen og lærere som underviser i mat og helse. Spjelkavik, Skarbøvik, Kolvikbakken, Ellingsøy og Emblem ungdomsskoler deltar i kokkekampen, forutenom elever fra VG1 og 2 ved Matfag.

Under kokkekampen skal alle 9. trinns-elevene komponere sin egen søndagsmiddag med lokale råvarer ut fra gitte kriterier. De skal også lage en kake som inneholder epler og de skal lage saft av valgfri frukt og bær.

Skolens beste gruppe går videre til en fellesfinale mellom alle ungdomsskolene i Blindheimshallen onsdag 22. april.

Under skolebesøket får elevene først en innføring i hva kokkekamp er, deretter utdeles årets oppgave. Siden går de videre til neste post der de får informasjon om utdanning og yrkesmuligheter innenfor restaurant og matfag.

Siste post er kokketeater der elevene får smake fisk i ulike varianter. Lærerik morro for ungdommen som får delta i kokkekampen, med andre ord.

Annonse
Indre Bane ny februar 2022