La deg friste av gratinert klippfisk

0

Lars lager gratinert klippfisk med smørdampet grønnsaker, potetpurè av mandelpotet og selleri og sprøstekt bacon i programmet «På kjøkkenet«

Annonse

Oppskrift gratinert klippfisk:

 Ingredienser

  • 600 g klippfisk, utvannet og renset
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss sherryeddik
  • Rømme
  • Reven ost

 

Fremgangsmåte:

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær klippfisken i serveringsstykker og legg dem i en ildfast form med litt olje i bunnen.
  • Drypp olivenolje og sherryeddik over fisken
  • Bland sammen 50/50 med rømme og reven ost. Legg en klatt over hvert fiskestykke
  • Bak den midt i stekeovnen til den flaker seg, ca. 15-20 minutter.

 

Potet- og sellerirotpuré

Ingredienser:                  

400 g potet

1 stk selleri

1 ss smør

1 dl matfløte

0.5 ts salt

0.3 ts pepper

 

5 triks for å få et bedre resultat på potetstappe

  • ikke bruk salt i vannet
  • del potetene opp i mindre biter
  • varm opp melk, smør og krydder før du blander med potetene
  • smak til med salt rett før servering, da blir det ikke seigt.
  • press igjennom en sil hvis du skal ha en silkemyk potetmos.
Annonse
DEL